Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. lapkričio 3 d.

„EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniai mokymai lapkritį

Mokymuose susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis, sužinosite daugiau apie asmeninę paskyrą ir specialią EBSCO programėlę. Mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba „Zoom“ platformoje.

Siūlomos šios mokymų temos:

EBSCO databases available through the national license. Šioje mokymų sesijoje bus apžvelgiamos institucijoms pagal nacionalinę licenciją prieinamos EBSCO duomenų bazės Latvijoje ir Lietuvoje. Šiuo metu vartotojai turi prieigą prie tarptautinės disertacijų duomenų bazės EBSCO Open Dissertations ir kitų mokslinių duomenų bazių, tokių kaip Academic Search Ultimate ir Business Source Ultimate, kurios yra tarp dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.

The problem of finding relevant search terms is a thing of the past! Sunku rasti tinkamą paieškos terminą? Šie mokymai skirti paieškai pagal tezauro žodyną – sužinosite paieškos rezultatų skirtumus, naudojant tezaurą ir lyginant jį su įprastine kalba.

EBSCOhost tools that make your research more effective. Šių mokymų metu susipažinsite su  EBSCOhost platformos funkcijomis - straipsnių išsaugojimas atskirame aplanke, paieškos rezultatų bendrinimas su kitais asmenimis, paieškos istorijos naudojimas, duomenų išsaugojimas bibliografijos programose, įskaitant Zotero ar Mendeley, ir straipsnių išsaugojimas Google disko paskyroje.

Daugiau informacijos apie duomenų bazės EBSCO mokymus rasite oficialioje svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą EZproxy su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės Duomenų bazė EBSCO Publishing, Duomenų bazė Academic Search Ultimate, Duomenų bazė Business Source Ultimate.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.