Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. lapkričio 8 d.

Stiprėja Nacionalinės bibliotekos ir kartvelų draugystė

Lapkričio 7 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko susitikimas su vienu populiariausių šiuolaikinių Sakartvelo rašytojų Laša Bugadze. Nacionalinei bibliotekai dovanota per 100 naujausių šios šalies leidinių. Šiuo metu VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ iniciatyva dovanotų knygų fonde Nacionalinėje bibliotekoje yra 270 leidinių.

Renginio organizatorius Niko Amirgulašvili džiaugiasi, kad į Lietuvą atvyko ir šis be galo talentingas Sakartvelo rašytojas: „L. Bugadzės kūrybą sunku nusakyti vienu sakiniu. Tai charizmatiška asmenybė, į Lietuvą atnešusi naują požiūrį į Sakartvelą“.

2021-aisiais Nacionalinės bibliotekos pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ atvėrė plačias galimybes abiem institucijoms bendradarbiauti – aktualizuoti kartvelų literatūrą ir kultūrą, burti Lietuvos kartvelų bendruomenę, skatinti tarpkultūrinį dialogą ir kultūrinę diplomatiją.

Bibliotekos fondus vis papildo VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ dovanoti leidiniai, vyksta kartvelų kalbos dienos, studentų sutiktuvių renginiai. Pernai Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi ir savo kūrybą pristatė garsus kartvelų rašytojas Dato Turašvilis.

„Partnerystė su „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ jau tapo puikia galimybe skatinti mūsų piliečių pažintį su turtinga, gilių tradicijų kartvelų kultūra. Malonu, kad šis bendradarbiavimas sėkmingai tęsiasi ir įgyja naujų spalvų. Dėkojame už nuolatinį Nacionalinės bibliotekos fondo papildymą naujomis knygomis, už bendrus renginius“, – sakė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

VšĮ „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ – nevyriausybinė pelno nesiekianti organizacija. Jos tikslas skatinti lietuvių ir kartvelų draugystę, kultūrinį pažinimą, padėti lietuvių ir kartvelų verslams integruotis abiejose šalyse. „Lietuvių ir kartvelų draugystės ambasada“ ir ateityje dovanos Nacionalinei bibliotekai knygų ir kitų leidinių, vykdys su kartvelų literatūra ir kultūra susijusius tarptautinius informacinius, edukacinius ir kultūros projektus.