Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. lapkričio 30 d.

Baigtas projekto „Pozityvios žinios apie kultūros paveldą“ mokymų ciklas

Lapkričio 29 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko projekto „Pozityvios žinios apie kultūros paveldą“ pasidalijimo gerąja patirtimi renginys. Forumas „Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sklaida“ užbaigė pavasarį prasidėjusį rinkodaros ir komunikacijos mokymų ciklą, skirtą nematerialaus kultūros paveldo vertybių puoselėtojams.

Projekto dalyviai dalijosi mokymuose įgytomis žiniomis ir patirtimi, nematerialaus kultūros paveldo išsaugojimo ir sklaidos iniciatoriai pasakojo apie sėkmingus komunikacijos pavyzdžius. Surengta diskusija apie nematerialaus kultūros paveldo komunikacijos galimybes ir iššūkius. Vienas svarbiausių renginio tikslų – paskatinti gyvojo paveldo puoselėtojus aktyviau populiarinti atstovaujamas vertybes, pasinaudojant įvairių komunikacijos formų teikiamomis galimybėmis.

Forumo įrašą galima rasti Lietuvos nacionalinio kultūros centro „Youtube“ paskyroje.

Įgyvendinant projektą „Pozityvios žinios apie kultūros paveldą“ iš viso surengti treji nuotoliniai mokymai bendruomenėms, puoselėjančioms į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą įtrauktas vertybes, kultūros darbuotojams. Jų dalyviai susipažino su esminiais rinkodaros ir komunikacijos principais, sužinojo, kaip juos taikyti atstovaujamų tradicijų sklaidai. Mokymus vedė socialinių medijų ir rinkodaros ekspertas Darius Gerulis. Kursą išklausė 80 dalyvių.

Po nuotolinių mokymų Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvado komisija pagal nustatytus kriterijus atrinko 12 tradicijų, jų puoselėtojai rudenį gilino žinias šešiuose praktiniuose mokymuose. Mokėsi kurti patrauklias tekstines ir vaizdines viešinimo priemones, įgijo praktinių komunikacijos įgūdžių. Mokymų dalyviai parengė ir socialinių tinklų kanalais pradėjo viešinti istorijas, nuotraukomis papildytus tekstinius įrašus, nufilmuotus ir sumontuotus vaizdo siužetus. Mokymus vedė komunikacijos specialistė Viktorija Aprimaitė. Baigimo pažymėjimai įteikti 17 dalyvių.

Projektas bus tęsiamas ir 2024 m. – apie vertybes rengiami profesionalūs straipsniai, fotoreportažai, kuriami bei socialiniuose tinkluose skelbiami vaizdo siužetai.

Projektą „Pozityvios žinios apie kultūros paveldą“ įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru, finansuoja Kultūros ministerija. Projektas yra 2021–2030 m. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonės dalis. 2023 m. jis prisideda prie UNESCO nematerialaus kultūros paveldo išsaugojimo konvencijos 20-mečio minėjimo.