Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gegužės 4 d.

Bibliotekininko darbą išbandė per 30 jaunųjų skaitytojų

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykloje jaunieji skaitytojai buvo kviečiami tapti bibliotekininkais ir sužinoti įdomių dalykų apie darbą bibliotekoje. Norinčiųjų atsirado daugiau, nei buvo tikėtasi, – akcijoje „Bibliotekininko batai“ entuziastingai dalyvavo ir darbo bibliotekoje patirties įgijo per 30 savanorių!

Jaunieji bibliotekininkai, padedami ilgametę patirtį sukaupusių kolegų, mokėsi dirbti su skaitytojų aptarnavimo sistema, išduodavo ir priimdavo dokumentus, padėdavo lankytojams susirasti reikalingas knygas, savo nuožiūra rekomenduodavo skaitinius, sudėdavo knygas į joms skirtas vietas lentynose ir atliko kitus kasdienius bibliotekininko darbus.

Prieš atlikdami praktiką, vaikai apie darbą bibliotekoje žinojo palyginti nedaug – tik tiek, kiek patys pastebėjo lankydamiesi. Dirbdami bibliotekoje jaunieji specialistai išgirdo ir apie kitas Nacionalinės bibliotekos funkcijas. Visi savanoriai taip pat turėjo nekasdienę galimybę apsilankyti jų smalsumą žadinusiose skaityklos tarnybinėse patalpose, kuriose darbuojasi Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistai. Čia jie susipažino su kitų departamento skyrių veikla.

Prie Nacionalinės bibliotekos akcijos „Bibliotekininko batai“ taip pat prisijungė keli šalies viešųjų bibliotekų filialai. Tikimasi, kad kitos Nacionalinės bibliotekų savaitės metu jaunieji bibliotekininkai šurmuliuos daugelyje Lietuvos bibliotekų.

Daugiau nuotraukų rasite čia ›