Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. balandžio 12 d.

Tiesioginė transliacija „Elektroninės patyčios tarp vaikų: kuo gali padėti tėvai?“

Balandžio 12 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mini studijoje įvyko tiesioginė transliacija tema „Elektroninės patyčios tarp vaikų: kuo gali padėti tėvai?“.

Tiesioginėje transliacijoje pagalbos tarnybos vaikams ir paaugliams VšĮ „Vaikų linija“ psichologė Jurgita Smiltė Jasiulionė kalbėjo apie elektronines patyčias, vykstančias visur, kur tik vaikai turi galimybę naudotis internetu: mokykloje, kieme, namuose. Pašnekovės papasakojo, kad jos gali vykti 24 val. per parą, neretai būna anoniminės ir gali labai stipriai įskaudinti vaikus, į kuriuos yra nukreiptos. Specialistė pabrėžė, jog šis reiškinys sparčiai plinta. O koks tėvų vaidmuo sprendžiant šią problemą? Psichologė tiki, kad jie, naudodamiesi internetu ir socialiniais tinklais, gali padėti savo vaikams, kai šie virtualiojoje erdvėje susiduria su kitų vaikų agresija.

Vykdydamos projektą „Saugesnis internetas“, transliaciją surengė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, asociacija „Langas į ateitį“ ir VšĮ „Vaikų linija“.

Daugiau informacijos apie saugumą internete: http://www.draugiskasinternetas.lt/lt