Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. sausio 3 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Sveikiname sulaukus Naujųjų Metų ir kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti nuotoliniuose sausio mėnesio mokymuose.

Medijų ir informacinio raštingumo mokymuose:

  • sužinosite apie saugumą internete;
  • susipažinsite su kasdienėmis elektroninėmis paslaugomis (mokymai skirti kitataučiams);
  • išmoksite naudotis paieška duomenų bazėse.

Taip pat sužinosite daugiau apie skirtingų Europos regionų muziką, ritmus ir skambesį.

Nuotoliniai mokymai vedami naudojant „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę el. paštu, gausite nuorodą, kurią paspaudę prisijungsite ir jau galėsite dalyvauti mokymuose.

Sausį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Nauji! Jauskimės saugiai internete. Mokymuose bus kalbama apie grėsmes, su kuriomis susiduria interneto vartotojai, bus pristatomi galimi pavojai ir pasekmės, kai informacinėmis ir ryšių technologijomis naudojamasi neatsakingai; bus pateikta informacijos apsaugos rekomendacijų, nurodytos įvairios saugumo priemonės.
    Data: sausio 17 d. 10.00–11.00 val. (Registracija ›)
  • Muzikinė geografija. Europa. 5 dalių ciklo muzikinės antropologijos paskaitos-mokymai, kuriuose dalyviai, klausydami reprezentatyvių pristatymų bei muzikos įrašų, taip pat mokydamiesi juos atrasti,,Europeanos“, ,,Naxos Music Library“ duomenų bazėse, Nacionalinės bibliotekos muzikos fonduose ir kituose šaltiniuose, susipažins su penkiais – Šiaurės, Pietų, Vakarų, Centrinės ir Pietryčių – Europos muzikos regionais, išmoks atskirti regionus identifikuojančias muzikines charakteristikas, pagerins Europos etninės muzikos istorijos žinias, mokysis pažinti Europos muzikinio paveldo sąryšį su žemyno gyventojų gyvenimo būdu, istorija, kraštovaizdžiu ir etnogeneze.
    5 dalis. Pietryčių Europa 
    Data: sausio 18 d. 14.00–15.30 val. (Registracija ›
  • Informacinis raštingumas kitataučiams: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams“ (rusų kalba). Mokymuose pristatomos elektroninės paslaugos kitataučiams ir karo pabėgėliams Lietuvoje. Supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, saviraiškos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
    Информационная грамотность для иностранцев: электронные услуги для повседневных нужд (на русском языке). Обучение представляет дистанционно доступные электронные услуги для удовлетворения основных повседневных потребностей иностранцев и военных беженцев в Литве. Представляются электронные услуги быта, транспорта, досуга, самореализации, социализации, психологической помощи.
    Data: sausio 24 d. 10.00–11.00 val. (Registracija ›
  • Duomenų bazės rašant mokslinį darbą: paieška ir galimybės. Mokymuose pristatomos Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos moksliniams darbams rašyti. Plačiau susipažinsite su labiausiai naudojamomis duomenų bazėmis EBSCO ir JSTOR, sužinosite, kaip jose atlikti paiešką, kokios veikia pagrindinės funkcijos ir kokios galimybės naudojantis duomenų bazėmis ne tik bibliotekoje, bet ir namuose. Taip pat dalyviai bus supažindinami su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.
    Data: sausio 25 d. 14.00–15.30 val. (Registracija ›

Tam tikri mokymai bibliotekoje organizuojami pagal išankstinį susitarimą, esant poreikiui ir susidarius 4–10 asmenų grupei.

Jei norite užsakyti mokymus, turite klausimų ar pasiūlymų, taip pat jei negalėsite dalyvauti ir norite atšaukti rezervaciją, susisiekite su mumis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Išsamiau apie mokymus skaitykite čia ›