Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. sausio 24 d.

Kultūros paso administravimas ir finansavimas nuo šiol – Nacionalinės bibliotekos žinioje

Kultūros ministras su švietimo, mokslo ir sporto ministru bendru įsakymu patikslino Kultūros paso administravimo ir finansavimo tvarkos aprašą. Esminis pakeitimas – Kultūros paso paslaugų finansavimo funkcijas iš Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros perima Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Šiemet maksimali vienos paslaugos kaina mokiniui metams siekia 11 eurų. Kultūrinės edukacijos sistemoje siūlomas platus spektras įvairių kultūros paslaugų, pritaikytų skirtingoms tikslinėms grupėms. Kultūros paso paslaugų kaina svyruoja nuo 1 iki 11 eurų, kai kurios paslaugos teikiamos nemokamai.

Keičiant Kultūros paso administravimo ir finansavimo tvarkos aprašą, taip pat įtrauktos naujos sąlygos dėl teikiamų paslaugų tikslinimo, patikslintos kitos nuostatos. Su visu dokumentu galima susipažinti čia.

2023 metais surengtos 23 647 edukacijos, jose mokiniai apsilankė 344 495 kartus. Prie Kultūrinės edukacijos sistemos prisijungė ir Kultūros pasu pasinaudojo visos Lietuvos mokyklos ir 8 lituanistinės užsienio mokyklos.

Kultūros pasas – priemonė, skirta visų Lietuvos mokinių kultūros pažinimo įpročiams ugdyti, moksleivių kultūrinei patirčiai plėsti. Šiuo metu Kultūros pasas siūlo daugiau kaip 4000 įvairiausių kultūros renginių ir edukacinių užsiėmimų. Tai – kultūros paveldo, etninės kultūros, architektūros, cirko, baleto, kino, lėlių teatro, dramos teatro, literatūros ir kitos kūrybiškumą ugdančios veiklos.

Moksleiviai kartu su mokytojais ar individualiai edukacinius renginius pasirenka patys, atsižvelgdami į jiems skiriamas lėšas, taip pat savarankiškai arba su grupe nusprendžia, kokios srities ar vertės paslaugas užsisakyti.

Nuotraukos autorė:  Justė Mocevičiūtė / Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus