Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2024 m. vasario 2 d.

Skelbiami kūrybiškiausios anotacijos konkurso „Pasaulis mano knygų lentynoje“ laureatai

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, bendradarbiaudama su knygynų tinklu „Vaga“ ir viešosiomis bibliotekomis, ketvirtą kartą surengė kūrybiškiausios anotacijos konkursą. Nuoširdžiai dėkojame už originalius darbus, kūrybišką žvilgsnį į tekstą ir meilę knygoms.

2023 m. lapkritį prasidėjęs konkursas buvo dedikuotas 700-ąjį gimtadienį minėjusiam Vilniui, todėl anotuojamoje knygoje turėjo būti aprašytas, paminėtas, vienu ar kitu aspektu atvertas Vilnius. Į šią užduotį dalyviai pažiūrėjo labai kūrybiškai! Sulaukėme beveik 20 darbų, parašytų esė, eilėraščio, laiško ir kitomis formomis.

Anotacijas konkursui siuntė ne tik suaugusieji, bet ir jaunieji skaitytojai. Šiais metais konkurse atsiskleidė gražūs šeimyninio bendradarbiavimo pavyzdžiai: anotacijas vaikai kūrė drauge su tėvais arba tėvai savo anotacijas skyrė skaityti dar nemokančioms, Vilniaus jubiliejiniais metais gimusioms atžaloms. Visi darbai buvo labai skirtingi, kūrybiški, įdomūs, originalūs, todėl vertinimo komisijai teko paplušėti stengiantis išrinkti darbus, keliaujančius į antrąjį etapą.

Skaitytojai aktyviai palaikė ne vieną dalyvį, tad remiantis jų balsais išrinkti du laimėtojai. Dar du laimėtojus išrinko vertinimo komisija. Specialių padėkų sulauks visi į antrą etapą patekusių darbų autoriai.

Skelbiame ir sveikiname laureatus!

Daugiausia skaitytojų palaikymo ir simpatijų pelnė:

Romualda Žilinskienė: Romualdo Granausko knygos „Trys vienatvės“ anotacija;

Jurgita Pauliukėnaitė: Juozo Tumo-Vaižganto kūrinio „Vilniaus pilies pasaka“ anotacija.

Aukšto komisijos įvertinimo sulaukė:

Juozas Taraškevičius: David’o Walliams’o knygos „Močiutė plėšikė sugrįžta“ anotacija;

Simona Švedova: Aldonos Liobytės knygos ,,Pasaka apie narsią Vilniaus mergaitę ir galvažudį Žaliabarzdį“ anotacija.

Laureatai ir dalyviai bus apdovanoti knygynų tinklo „Vaga“ ir Nacionalinės bibliotekos įsteigtais prizais.

Visi darbai buvo įdomūs, originalūs, kūrybiški, todėl tikimės, kad bendrausime ir kituose konkursuose. Su laureatais susisieksime elektroniniu paštu.