Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. birželio 27 d.

Literatūrinis-orientacinis žaidimas „Knygų kodas: Palangos paslaptys“

2016 m. liepos 1 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla, tęsdama 50-ojo vasaros sezono minėjimo renginius, kviečia dalyvauti literatūriniame-orientaciniame žaidime „Knygų kodas: Palangos paslaptys“. Nacionalinė biblioteka jį rengia kartu su orientacinių žaidimų organizatorių komanda „Orientacinės LT“.

Šis žaidimas – tai puikus būdas turiningai praleisti laiką su šeima, draugais, kolegomis, geriau pažinti ne tik aplinką, bet ir vieniems kitus. Tokio pobūdžio žaidimai Vilniuje sulaukia nemažai aktyvaus laisvalaikio mėgėjų. Nacionalinė biblioteka, siekdama nudžiuginti palangiškius ir kurorto svečius, žaidimą organizuoja Palangoje, mieste, kuris pulsuoja knygose aprašytomis tikromis ar išgalvotomis istorijomis ir kurį galima rasti paslėptą žinomų rašytojų kūriniuose. Literatūrinis-orientacinis žaidimas „Knygų kodas: Palangos paslaptys“ padės atskleisti knygose užkoduotas Palangos paslaptis. Dalyviai spręs įdomias ir smagias užduotis, susijusias su literatūros veikėjais, rašytojais, istorinėmis asmenybėmis, ir sužinos įdomių faktų apie Palangą.

Žaidimas vyks dviem maršrutais: dviratininkų ir pėsčiųjų. Bus galima patiems pasirinkti, kokiu būdu įveikti parengtas užduotis, skirsis tik atstumai, tarp reikiamų rasti objektų, kad ir vieni, ir kiti maršrutą galėtų įveikti per dvi valandas.

Žaidimo dalyviams reikės dviračio arba miklių kojų, susiburti į komandą (1–5 žmonės), rašymo priemonės ir mobiliojo įrenginio su internetu (telefono arba planšetinio kompiuterio).

Kviečiame rinktis prie Palangos vasaros skaityklos (Vytauto g. 72, Palanga).

18.30 val. – registracija
18.50 val. – instruktažas
19 val. – startas
21 val. – finišas

Pageidautina išankstinė registracija internetu http://palangos.orientacines.lt, o nespėjusieji tai galės padaryti starto vietoje 18.30–18.50 val.

Taip pat svarbu nepamiršti saugumo reikalavimų: nepilnamečiams dviratininkų įskaitos dalyviams privalomi šalmai, komandoje turi būti bent vienas pilnametis asmuo, visi žaidėjai, dalyvaudami renginyje, privalo laikytis dviratininkams ir pėstiesiems galiojančių kelių eismo taisyklių.

Geriausiai pasirodžiusios komandos bus apdovanotos Nacionalinės bibliotekos įsteigtais prizais.

Žaidimas nemokamas.