Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. birželio 30 d.

Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi knygrišiai iš užsienio

Birželio 30 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi knygrišiai Peras Andersas Hübneris, Dalia Lopez Madrona iš Švedijos, Jacekas Tylkowskis iš Lenkijos ir Marianne Lund Petersen iš Danijos.

Svečiai susipažino su Nacionalinės bibliotekos Dokumentų konservavimo ir restauravimo skyriuje atliekamais konservavimo, restauravimo darbais ir naudojamomis technologijomis.

Birželio 28 d. knygrišiai P. A. Hübneris ir D. Lopez Madrona Dailininkų sąjungos galerijoje Vilniuje (Vokiečių g. 2) surengė savo įrišų parodą, o tą pačią dieną sostinės galerijoje „Kairė–dešinė“ (Latako g. 3) savo neįtikėtinai precizišką autorinį knygų įrišimą demonstravo J. Tylkowskis. 

Birželio 29 d. Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje Danijos karališkosios bibliotekos restauratorė M. Lund Petersen skaitė pranešimą apie pergamentinio dokumento – istorinės Kylio sutarties (1814 m.) kopijos gaminimą.

Minėtuose renginiuose gausiai dalyvavo ir Nacionalinės bibliotekos Dokumentų konservavimo ir restauravimo skyriaus darbuotojai.