Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. liepos 5 d.

Šiuolaikinės bibliotekos – žinių erdvės, dar atviresnės tyrėjams ir studentams

Estijoje vykstančiame Baltijos šalių nacionalinių bibliotekų seminare „LiLaEst 2016“ pradėtos svarstyti ateities bibliotekos temos.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas kolegoms iš Latvijos ir Estijos pristatė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos laukiančius pokyčius per ateinantį dešimtmetį. Pasak R. Gudausko, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, atnaujinto pastato duris lankytojams atversianti jau šį rudenį, siekia iš esmės pasikeisti ir savo turiniu, ir bibliotekos lankytojams teikiamomis paslaugomis. „Mūsų vizija – biblioteka, kaip šiuolaikinė žinių erdvė, kurioje žinios ne tik kaupiamos, bet ir kuriamos, orientuojantis į pačias pažangiausias pasaulio praktikas, pavyzdžiui, tokias kaip Britanijos nacionalinės bibliotekos“, – teigė R. Gudauskas.

Seminaro sesijoje „Nacionalinė biblioteka – mokslinė biblioteka“ Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos mokslų departamento Lituanistikos tyrimų skyriaus vadovė Jolanta Budriūnienė skaitė pranešimą tema: „Kaip užtikrinti, kad mūsų kolekcijos būtų aktualios tyrėjams ir studentams“. Sesijoje buvo pristatytos Baltijos šalių nacionalinių bibliotekų patirtys stiprinant bibliotekos ir tyrėjo ryšį. Taip pat pasidalyta mintimis apie platesnį turimų kolekcijų atvėrimą, formavimą, tyrinėjimą ir sklaidą.