Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugpjūčio 11 d.

Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi laikraščio „Литовскiй курьеръ“ korespondentė

Rugpjūčio 11 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi laikraščio „Литовскiй курьеръ“ korespondentė Galina Kurbanova. Pokalbyje su LNB generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku ir jo pavaduotoja informacijos išteklių ir paslaugų plėtrai Sandra Leknickiene aptartos naujos bibliotekos veiklos bei paslaugos rudenį skaitytojams ir lankytojams duris atversiančiame naujajame rekonstruotame LNB pastate.

Susitikimo metu kalbėta apie šiuo metu vykstantį bibliotekos dokumentų fondo perkėlimą. Ponia Kurbanova turėjo progą susipažinti su rusų literatūros klasikų knygomis, kurios kartu su kitais bibliotekos dokumentais buvo perkeltos į Nacionalinės bibliotekos nuolatinio saugojimo saugyklas.

LNB siekia ir sieks išsaugoti dokumentinį bei istorinį kultūros paveldą, mūsų šalies daugiakultūrę ir daugiakalbę tradiciją. Kaip pabrėžė prof. dr. R. Gudauskas, „naujajame bibliotekos pastate atsiras kur kas daugiau šio paveldo sklaidos ir aktualinimo galimybių“. LNB generalinis direktorius pakomentavo Rusijos socialiniuose tinkluose paskleistą tendencingai interpretuojamą informaciją apie dokumentų fondo tvarkymo procesą.