Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugsėjo 29 d.

„Poezijos medžiotojų“ koncerte muzika susitiks su poezija

Poezijos skaitymas – literatūrinis vyksmas, o pritariant gyvai muzikai –  dvigubas literatūros ir muzikos renginys. Kviečiame visus poezijos ir muzikos mėgėjus įgrupės „Poezijos medžiotojai“ akustinį koncertą.

„Poezijos medžiotojų“ kūrybos pagrindą sudaro grupės kuriami tekstai ir eilėraščiai, atliekami gimtosiomis lietuvių ir ukrainiečių kalbomis. Atliekant kūrinius, tekstas dažniau deklamuojamas, nei dainuojamas. Grupės muzika – originali, peržengianti vienos rūšies stiliaus rėmus. Atlikėjai savo kūrybą įvardija kaip muzikinę poeziją, pasižyminčią akustinės ir  roko muzikos skambesiu.

Grupės lyderis Michailas Denisenka – tekstų autorius, kompozitorius. Muzikantas ne tik ilgus metus groja mušamaisiais, bet ir pats kuria, jo žodžiais tariant, muzikinę poeziją. Drauge su juo poeziją medžioja: Dainius Zviedrys (gitara), Aurimas Stonys (gitara), Veronika Šlionskytė (vokalas, klavišiniai), Rokas Šlionskis (perkusija).

Grupė dalyvauja įvairiuose muzikos ir meno festivaliuose, tokiuose kaip: „Saulėtosios naktys“, „Dpoezijos šaltinis“, „Naisių vasara“, „Tai – aš“.

Renginys vyks spalio 1 d. 16 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. poilsio erdvėje. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius. Įėjimas atviras.

Laukiame visų, norinčių pažinti unikalią muzikos ir poezijos dermę.