Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 10 d.

Aptartos Nacionalinės bibliotekos ir Užsienio reikalų ministerijos bendradarbiavimo galimybės

Spalio 10 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje apsilankiusiems užsienio reikalų viceministrui Neriui Germanui ir Užsienio reikalų ministerijos politikos direktoriui Rolandui Kačinskui pristatytos ne tik rekonstruotos bibliotekos erdvės, bet ir naujos paslaugos.

Bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas papasakojo Užsienio reikalų ministerijos atstovams apie parlamentinės bibliotekos funkciją atliekančios Nacionalinės bibliotekos galimybes pateikti aptarnaujamoms institucijoms ne tik informacines apžvalgas, bibliografinę medžiagą, bet ir kokybiškai naują analitinę informaciją.

Po rekonstrukcijos visa jėga pradedanti dirbti Nacionalinė biblioteka, bendradarbiaudama su Užsienio reikalų ministerija, šalies aukštojo mokslo institucijomis, tyrimų centrais, kultūrine ir akademine bendruomene, pajėgi prisidėti prie viešojo diskurso plėtojimo ir kokybiškai naujos analitinės informacijos kūrimo. Susitikimo metu aptartos bendrų renginių, konferencijų, viešų diskusijų organizavimo ir kitos bendradarbiavimo galimybės, kurios artimiausiu metu turėtų būti įtvirtintos bendradarbiavimo sutartimi.