Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 12 d.

Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos atidarymo renginiai

Rugsėjo 26 dieną Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas sugrįžo į ankstesnius namus – pagrindinį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pastatą. Nuo seno žinomas įėjimas nuo fontano pusės dabar vilios ne tik skaitytojus, bet ir aktyvios veiklos ieškančius jaunuosius lankytojus.

Simboliškai Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla duris atveria šią savaitę – spalio 13 d. joje bus oficialiai atidaryta vaikų erdvė, įrengta kartu su Švedijos institutu ir Švedijos ambasada Lietuvoje įgyvendinant bendrą projektą „Erdvės vaikams“. Ta proga kartu su šiais partneriais organizuojamas tarptautinis seminaras „Vaiko lūkesčių biblioteka“ ir kūrybinės dirbtuvės su Švedijos meno pedagoge Anna Maria Willner.

Spalio 12 d. 15 val. Renginių erdvėje organizuojamos uždaros kūrybinės dirbtuvės su Švedijos meno pedagoge Anna Maria Willner. Specialistė žiniomis ir patirtimi dalysis su Nacionalinės bibliotekos darbuotojais, Vilniaus dailės akademijos ir Vilniaus kolegijos studentais bei su vaikais dirbančiais specialistais, kurie pasiryžę tapti savanoriais ir rengti kūrybines dirbtuves jauniesiems bibliotekos lankytojams.
Spalio 13 d. 10 val. Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykloje bus oficialiai atidaryta vaikų erdvė, įrengta kartu su Švedijos institutu ir Švedijos ambasada Lietuvoje. Vaikai bus pakviesti susitikti su aktoriumi, kuris skaitys ištraukas iš jų mėgstamų knygų ir žais įvairius žaidimus, o vėliau – į kūrybines dirbtuves su meno pedagoge A. M. Willner.
Spalio 13 d. 13–17 val.
Spalio 14 d. 10–16 val.
Konferencijų salėje organizuojamas tarptautinis seminaras „Vaiko lūkesčių biblioteka“. Renginyje dalyvaus svečiai iš Švedijos, Latvijos, Moldovos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos ir vaikų bibliotekininkai iš visos Lietuvos. Seminaro dalyviai spręs aktualias vaikų bibliotekininkystės problemas, diskutuos apie tai, ar bibliotekos atitinka vaikų lūkesčius ir poreikius, ir svarstys, kokia turėtų būti biblioteka, kad joje vaikai jaustųsi gerai.