Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 12 d.

Psichologės Aušros Kurienės knygos „Kaip užauginti žmogų. Mintys iš vaikų psichologo smėlio dėžės“ pristatymas

„Senų senovėje ant vieno Tibeto akmens buvo užrašyta – „Vaikai neklauso tėvų, tėvai nesusikalba su vaikais. Tikriausiai artėja pasaulio pabaiga“. Pasaulis nesugriuvo, tiesiog priminė amžiną tiesą, kad tėvystė – viena sunkiausių profesijų. Jai menkai tepadeda žinia, kad XXI amžiaus žmonės labai išmanūs ir protingi. Skverbiasi į kosmoso gelmes, tyrinėja kvarkus ir gluonus, gamina ugniai atsparias medžiagas. O sulaukę vaikų ir patys sumaniausi dažnai atsidūsta – „nesuprantu savo vaiko“, „mes buvom kitokie“, „į ką čia jis atsigimė?“ (Dalia Nasvytienė)

Aušra Kurienė – Paramos vaikams centro įkūrėja ir vadovė, 35 metus konsultuojanti psichologė, Vilniaus universiteto Psichoterapijos studijų lektorė, 2013 m. apdovanota Žmogaus teisių šauklio premija. Šįsyk ji kalba tėvams apie vaikus: kviečiame į 2016 m. leidyklos „Alma Littera“ išleistos knygos „Kaip užauginti žmogų. Mintys iš vaikų psichologo smėlio dėžės“ pristatymą ir susitikimą su autore.

„Šią knygą parašiau, nes noriu padėti tėvams suprasti, koks svarbus yra vaiko emocinis gyvenimas ir ryšys su mama ir tėčiu. Sutinku daug žmonių, kurie klausia, ką daryti, praleisdami gerokai svarbesnį klausimą – o kas atsitiko. Kol nesuprasime, ko reikia mūsų vaikams, tol kasdien jausimės nepakankamai gerais tėvais ar ne tokiais laimingais žmonėmis. Galime pritaikyti savo vaikams daugybę metodikų – skaičiuoti iki trijų ar net septynių, ignoruoti, laikyti apkabinus, barti ar šalinti nesutarimus, bet nieko nėra svarbiau už ryšį su vaiku. Labiausiai jam reikia laimingos mamos ir tėčio, santykio su jais, artumo ir supratimo. O visa kita ateis savaime. Apie tai ir parašiau.“ (Aušra Kurienė)

Laukiame visų, norinčių atrasti patikimą kompasą, padėsiantį keliauti po tėvų ir vaikų santykių pasaulį.

Renginys vyks spalio 17 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Konferencijų salėje. Numatoma renginio trukmė – apie 1,5 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyrius. Įėjimas atviras.