Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 15 d.

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Nacionalinėje bibliotekoje

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė – tai renginys, kuriame sutartu laiku tūkstančiuose Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekų, mokyklų, ikimokyklinio ugdymo ir kitų kultūros ir švietimo įstaigų vyksta Šiaurės šalių literatūros skaitymai. Kasmet į šią iniciatyvą įsitraukia daugiau nei 2 000 institucijų iš viso Šiaurės ir Baltijos regiono, skaitymuose dalyvauja dešimtys tūkstančių vaikų ir suaugusiųjų vienuolikoje šalių ir autonominių sričių. Šiais metais Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema – „Ateitis“, o pati savaitė Šiaurės šalyse rengiama jau 20-ą, Baltijos šalyse – 19-ą kartą. Kviečiame prisijungti prie didžiulio būrio įvairių tautų skaitytojų ir dalyvauti renginiuose.


RENGINIŲ PROGRAMA


Lapkričio 14–18 d.

  • Rytmečio skaitymai
    5–8 metų vaikus kviečiame skaityti norvegų rašytojo Stiano Hole knygą „Garmano vasara“ („Garmanns sommer“, tekstą iš norvegų kalbos vertė Ieva Elenbergienė). Tai pasakojimas apie jaudinančią vieno gyvenimo etapo pabaigą ir mįslingą kito pradžią. Baigiasi paskutinė nerūpestinga šešiamečio berniuko Garmano vasara, rudenį jis pradės lankyti mokyklą. Žinoma, pokytis baugus, tad Garmanas mėgina išsiaiškinti, ar ir suaugusieji ko nors bijo, dėl ko nors nerimauja... Drauge su mažaisiais skaitytojais aptarsime knygos turinį ir iliustracijas.

    Skaitykime kasdien, 10 val., Vaikų ir jaunimo literatūros departamento (VJLD) renginių erdvėje. Vaikų darželių grupėms būtina registracija adresu irena.grinienė@lnb.lt. Skaitymus organizuoja VJLD Kultūrinės edukacijos skyrius.

  • Filmas visai šeimai „Ledo drakonas“
    Vienuolikmetis Mikas gyvena nedarnioje šeimoje, jo tėtis – alkoholikas, todėl berniukas išsiunčiamas gyventi su teta Lena Švedijos šiaurėje. Mikas nepasiduoda likimo negandoms, jis domisi pasauliu, susiranda draugų ir net pirmą kartą įsimyli. Tačiau jam gyvenimas siunčia dar daugiau sunkių išbandymų. Pažadame – ši nuotykių kupina vaiko kelionė nepaliks abejingų.

    Filmas bus rodomas švedų kalba su lietuviškais subtitrais.

    Kviečiame užsukti kas vakarą, 18 val., į naujai duris atvėrusios Nacionalinės bibliotekos Kino salę (V a.). Įėjimas atviras. Kino vakarus organizuoja VJLD ir Švedijos ambasada Lietuvoje. Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje.

Lapkričio 17 d.

  • Kūrybinės dirbtuvės „Drakonai dideli ir maži“
    Dailininkė Jenny Lucander yra sukūrusi iliustracijas Sannos Tahvanainen knygai „Sapnas apie drakonus“. Tai istorija apie sutvėrimus, kurie nėra tokie stiprūs ir grėsmingi, kaip dažnai vaizduojami knygose. „Sapne apie drakonus“ sutiksite senų drakonų, silpnų drakonų, ištroškusių drakonų ir visai mažulyčių drakoniukų. Kviečiame pradinukus į dirbtuves, kuriose Jenny padės jiems susikurti nepaprastą drakoną, kurio dar niekas niekur nėra matęs.

    Dirbtuvės vyks 15 val. VJLD renginių erdvėje. Kviečiame registruotis adresu irena.grinienė@lnb.lt. Dirbtuves organizuoja VJLD Kultūrinės edukacijos skyrius ir Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Laukiame visų, norinčių perprasti šiaurietišką kūrybos kalbą.