Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 30 d.

Vaikų užimtumo centro „Žaisloteka“ atidarymas

Vaikų užimtumo centras „Žaisloteka“ – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos erdvė, kurioje tėveliai, norintys pasinaudoti bibliotekos paslaugomis, gali palikti savo mažuosius skaitytojus ir tyrinėtojus dirbančių specialistų priežiūrai. Nors „Žaisloteka“ veikia jau daugiau kaip mėnesį, švęsti puikius įvykius juk niekada nėra vėlu.

Šeštadienį „Žaislotekoje“ jus pasitiks šių namų kuratorė Rita, papasakosianti apie čia vykstančias smagybes ir aprodysianti užimtumo centro erdvę. Be to, kviesime dalyvauti ne tik lavinančioje, bet ir nuotaiką keliančioje veikloje.

Kūrybinės dirbtuvės

  • 11–13 val. – atvirukų gamyba;
  • 14–16 val. – skirtukų gamyba.

Dirbtuvėmis galės džiaugtis tiek „Žaislotekos“ „klientai“ (3–6 m. vaikai), tiek jų vyresni broliai ir sesės. Mažesniųjų grupė darbuosis pačioje „Žaislotekoje“, vyresnieji – Renginių kambaryje. Vaikai galės prisijungti prie dirbtuvių bet kuriuo metu.

Kalėdų eglutė

Visą dieną drauge gaminsime ir puošime „Žaislotekos“ Kalėdų eglę. Tai bus vaikų dovana „Žaislotekai“ – visus kitus tądien sukurtus darbelius vaikai galės parsinešti namo.

Piešime ir žaisime

Tuos, kurių nedomins nei dirbtuvės, nei eglutės puošimas, kviesime piešti ar žaisti – šiai veiklai atsispiria retas mažylis. „Žaislotekoje“ rasite visas reikalingas piešimo priemones ir galėsite išbandyti puikias parduotuvių „Paukščių pienas“ ir „Medinis arkliukas“ dovanas – ekologiškus kartoninius kūrybiškumą skatinančius rankų darbo žaislus, skoningus stalo žaidimus, medines reljefines dėliones ir kitus vaizduotę lavinančius žaislus, prikaustančius dėmesį smagiomis žinomų prancūzų dailininkų iliustracijomis.

„Žaisloteka“ atidarymą švęs gruodžio 3 d. 13–18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Vaikų ir jaunimo literatūros departamente, I aukšte. Renginys atviras.

Laukiame jūsų.

Daugiau apie „Žaisloteką“ http://www.lnb.lt/vaikams

LNB Zaisloteka 1130FB 504x504 001