Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 16 d.

Pojūčių teatro laboratorija kviečia patyrinėti prisiminimus ir dabarties suvokimą

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje 2016 m. gruodžio 17 d., šeštadienį, Pojūčių teatro laboratorija rengia performansą „Tense in Sense“.

Šio nuolat kintančio eksperimento – performanso organizatoriai išbando įvairias erdves, ieškodami būdų, kaip per pojūčius užrištomis akimis nukelti dalyvius į vaikystę, paauglystę ar visai neseną praeitį ir pasvarstyti, ką šie dalykai mums reiškia dabar. Ar gali vienas kvapas nukelti į vaikystę, prisilietimas – į pirmą pasimatymą? Ar judesys, kuris staiga gimsta viduje, gali priminti seniai pamirštą sapną? Ar, nesinaudodami regos pojūčiu, galime stipriau pajusti dabarties nuotaikas ar netgi ateities nuojautas?

Atsakymus į šiuos klausimus padės rasti performansas „Tense in Sense“. Renginio publika paskirstoma į dvi dalis – stebėtojus ir dalyvius. Šeši performanso dalyviai tampa aktyviais jo „jautėjais“, o stebintieji įtraukiami į veiksmą kaip atmosferos dalis. Pastarieji viską gali matyti iš šalies. „Jautėjams“ užrišamos akys ir kartu su spektaklio aktoriais jie tampa aktyviais pojūčių teatro veikėjais.

Spektaklio režisierė – Karolina Žernytė, dailininkė – Šarūnė Pečiukonytė, kūrėjai – Aistė Jančiūtė, Raminta Šniaukštaitė, Artūras Lepiochinas, Jaunius Pisaravičius, Vaidotas Bačianskas.
Pojūčių teatro laboratorija jau yra ištyrinėjusi Lietuvos energetikos ir technikos muziejaus, kultūros baro „Kablys“ parko, Tartu miesto riedlenčių parko, Plungės parapijos salės ir Gelgaudiškio dvaro erdves.

Paskutinį kartą šiais metais gruodžio 17 d. 16 val. „Tense in Sense“ kviečia susitikti dar neišbadytoje ir neįprastoje vietoje – Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Gedimino pr. 51, Vilnius), erdvėje prie pagrindinio įėjimo. Numatoma spektaklio trukmė – iki 1 val. Renginio organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius. Įėjimas atviras. Kviečiami visi – norintys ir dalyvauti, ir stebėti.