Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 1 d.

S. Paltanavičiaus knygos „Tukas lieka vienas“ pristatymas

Selemono Paltanavičiaus istorijos apie nuostabią Lietuvos gamtą džiugina jau kelias mažųjų skaitytojų kartas, o poetiški rašytojo pasakojimai atskleidžia paslaptingą gyvūnijos gyvenimą. „Tukas lieka vienas“ – pasakojimas apie triušelį, per klaidą šeimininkų paliktą kaimo sodyboje.

Ką daryti vieną rytą supratus, kad likai vienas? Ypač jei esi tik mažas triušelis, kurį mylintys šeimininkai apsirikę paliko kaimo sodyboje...

Nuo šiol sumaniajam Tukui teks išmokti pasirūpinti savimi ir dideliais namais bei sodu, nepabūgti nė lapino, kuris vakarais šmirinėja aplink... Tačiau Tukas – nepaprastas triušelis. Net didžiausi iššūkiai jam – ne kliūtis. Juk rūpesčiais ir džiaugsmais jis dalijasi su tikru draugu Peliuku. Šaltais žiemos vakarais kartu galima gėrėtis gamtos stebuklais, gurkšnoti kavą ir valgyti keptus obuolius.

S. Paltanavičiaus knygos „Tukas lieka vienas“ pristatyme dalyvaus autorius ir knygos dailininkė L. Eitmantytė-Valužienė. Kūrėjai papasakos, kaip gimė šių knygų veikėjai, kalbės apie kūrybos procesą, knygose nagrinėjamas temas.

Daugiau informacijos apie autorių http://bit.ly/2jvhOk8
Apie knygą skaitykite čia http://bit.ly/2kjaJHF

Renginys vyks vasario 4 d. 13 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje, I a. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorės – Nacionalinė biblioteka ir leidykla „Nieko rimto“. Įėjimas laisvas.
Laukiame jūsų.