Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 15 d.

Literatūrinė-muzikinė kompozicija kvies į svečius pas P. Širvį

„Kiek daug apie Paulių Širvį prirašyta. Kiek daug pripasakota. Kiek daug jį pažinojusių, kiek daug „draugų“. O jis rašė: „Aš toks vienas, velnioniškai vienas...“ Mes jo nepažinojome. Matydavome jį iš tolo. Nedrįsome paplekšnoti jam per petį siūlydami savo bičiulystę. Mums jis buvo didis Poetas. Toks ir liko“, – literatūrinę-muzikinę kompoziciją „Amžinai, amžinai neramus“ pristato jos autorius aktorius Česlovas Stonys.

„Kompoziciją dėliojau kaip mozaiką iš jo paties ir jo Vienintelės prisiminimų, laiškų. Čia skambės P. Širvio kaimynų, draugų ir... nedraugų mintys apie jį ir jo poeziją. Čia dainuosime pagal jo tekstus sukurtas dainas. Sunku patikėti, bet buvo ir tokių, kurie ne tik mokė Poetą rašyti eilėraščius, bet ir įsakmiai nurodinėjo, apie ką rašyti. Nuo išdavystės, pasipūtimo, primityvumo, nuo poezijos generolų Poetas bėgo į kavines, užkandines, bėgo į jūrą, bėgo į absoliučią Vienatvę. Taip gimė geniali Poezija, taip save naikino Poetas. Tačiau ir viena, ir kita išliko mūsų širdyse.

Ateikite ne į literatūrinę popietę, ne į susitikimą su aktoriais. Ateikite į svečius pas P. Širvį. Jo namų durys buvo atviros visiems. Šią popietę Jis atvers jums savo Širdį“, – kviečia kompozicijos autorius.

Kviečiame ir mes. Jus pasitiks aktoriai Č. Stonys ir Saulius Sipaitis, operos solistas Pranas Zaremba, veiks P. Širvio knygų, kompaktinių diskų ir vinilo plokštelių ekspozicija.

Renginys vyks kovo 16 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51) Konferencijų salėje (V a.). Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatoriai – Nacionalinė biblioteka ir M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas. Įėjimas laisvas.