Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 4 d.

Išėjo 1-asis šių metų žurnalo „Rubinaitis“ numeris

Pasirodė pirmasis šiais metais žurnalo „Rubinaitis“ numeris. Tai leidinys apie vaikų knygas, skirtas suaugusiesiems: pedagogams, bibliotekininkams, leidėjams, tėvams, studentams ir kitiems, dirbantiems su vaikais ir jiems skirtomis knygomis.

Įvadas skirtas Tarptautinei vaikų knygos dienai. Ji švenčiama kasmet balandžio 2-ąją. Šiemet teisė sukurti plakatą ir kreipimąsi į skaitytojus teko Rusijos IBBY skyriui.

Vilniaus universiteto literatūros antropologijos magistrantė Goda Baranauskaitė pristato distopijos žanrą. Publikuojamas jos straipsnis „Kas yra distopija?“

„Apžvalgų“ skiltyje spausdinamos trys publikacijos. Gražina Skabeikytė-Kazlauskienė apžvelgia 2016 metų lietuvių autorių literatūrines pasakas („Kas yra laimė?“), Džiuljeta Maskuliūnienė – grožinę ir pažintinę prozą („Ant bangos – sunkiosios temos, tamsieji motyvai“), Loreta Žvironaitė – poeziją („Vaikų poezijos koma ir viltis iš jos atsibusti“).

Skaitytojų pamėgta ir laukiama rubrika „Mano vaikystės skaitymai“ kviečia į susitikimą su literatūros kritike Danguole Šakavičiūte. Interviu, iliustruotame nuotraukomis, prisimenama vaikystė, pirmosios knygos, skaitymas, mokytojai.

Nemažą žurnalo dalį užima Romos Kišūnaitės sudarytas bibliografijos sąrašas „2016 m. vaikų ir paauglių knygos“.

„Kronika. Informacija. Skelbimai“ pristato vaikų literatūros aktualijas, Vilniaus knygų mugės ir kitus renginius.

Kviečiame apsilankyti Vaikų literatūros informacijos svetainėje http://rubinaitis.lnb.lt/