Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gegužės 18 d.

Baltijos šalių vaikiškų knygų iliustracijų paroda „Baltijos pasaka“

Seniai labai seniai… Ar tik ne taip prasideda beveik visos gražiausios pasakos? Ir šios vos taip nepradėjome.

O iš tiesų... čia ir dabar norime pristatyti tris nepriklausomas dailininkes iš skirtingų Baltijos šalių. Susipažinkite – tai Ulla Saar iš Estijos, Elīna Brasliņa iš Latvijos ir Lina Itagaki iš Lietuvos. Dailininkės nusprendė, kad kol laukiame „Rail Baltica“ geležinkelio, reikia papasakoti žmonėms istorijas piešiniais ir pakviesti juos pakeliauti po Estiją, Latviją ir Lietuvą. Visos trys dailininkės yra vaikiškų knygų iliustruotojos, tad biblioteka – pati tinkamiausia vieta susipažinti su jų darbais. Nors istorijos pasakojamos naudojant skirtingas priemones, visos jos sukurtos vaikams. Taip iliustruotojos norėjo paskatinti jaunąją kartą skaityti daugiau knygų.

Tikriausiai visi turime vaikystėje skaitytų mėgstamiausių knygų. O sukurti naujų atsiminimų ir suteikti veidus naujiems herojams – labai atsakinga ir garbinga užduotis, kurią iliustruotojos puikiai įveikė. Trumpai pristatome kiekvieną jų atskirai:

Ulla Saar – vaikų knygų iliustruotoja, produktų dizainerė, grafikos ir interjero dizainerė, pati kuria ir iliustruoja knygas vaikams, bendradarbiauja su vaikų žurnalu „Täheke“, kuria atvirukus, ženkliukus, kalendorius.

Elīna Brasliņa – iliustruotoja, grafikos dizainerė ir grafikė. Jos pomėgiai skaityti ir piešti susiliejo į vieną mėgstamiausią veiklą – vaikiškų knygų iliustravimą. Yra iliustravusi dešimt knygų, šiuo metu dirba produktų dizainere animaciniame filme ir tikisi, kad kada nors kurs paveikslėlių knygas pagal pačios kurtas istorijas.

Lina Itagaki – iliustruotoja, komiksų ir zinų kūrėja, yra baigusi japonų kalbą ir ekonomikos studijas Japonijoje. Jos iliustracijos, pristatomos šioje parodoje, pelnė III premiją knygos meno parodoje „Iliustracija ir knyga 2015“, taip pat pateko į geriausių iliustracijų dešimtuką COW tarptautiniame dizaino festivalyje „Iliustracija 2015“. Šiuo metu L. Itagaki iliustruoja pirmą užsakytą knygą vaikams.

Pirmiausia paroda buvo atidaryta Taline, dabar atkeliavo į Lietuvą, o galiausiai pasieks ir Latviją.

Tad kviečiame jungtis į mūsų kelionę ir pasidairyti naujų kelių ir naujų knygų, kurios galbūt irgi taps mėgstamiausiomis.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Trumpai apie renginį

Data  gegužės 21 d. (paroda veiks iki birželio 7 d.)
Laikas 12 val.
Vieta V a. atrijus
Įėjimas atviras