Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 30 d.

Aptartos energinio efektyvumo didinimo programos

Birželio 30 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko konferencija „Energinio efektyvumo didinimo programų įgyvendinimas: rezultatai ir perspektyvos“. Gausiai garbių svečių sulaukusioje konferencijoje suinteresuotieji asmenys buvo informuoti apie daugiabučių namų atnaujinimo programos įgyvendinimo eigą ir pasiektus rezultatus, pristatytos sėkmės istorijos. 

Konferencijos dalyvius pasveikino Lietuvos Respublikos aplinkos ministras Kęstutis Navickas. Vokietijos Federacinės Respublikos aplinkos, gamtos apsaugos, statybų ir branduolinių reaktorių saugos ministerijos valstybės sekretorius Guntheris Adleris susirinkusiesiems papasakojo apie Vokietijos ir Lietuvos vyriausybių bendradarbiavimą įgyvendinant demonstracinius kvartalų energinio efektyvumo didinimo projektus. Aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė pristatė daugiabučių namų atnaujinimo programą ir ateities perspektyvas. 

Vėliau vyko diskusija tema „Kompleksinis požiūris – būtina energinio efektyvumo šalyje didinimo sąlyga“. Joje dalyvavo minėtieji Lietuvos ir Vokietijos pareigūnai, taip pat Ministro Pirmininko patarėjas energetikai ir aplinkos saugai Tomas Garasimavičius, BETA direktorius Valius Serbenta ir Vokietijos banko KIW atstovas dr. Kay Pühleris.