Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. birželio 30 d.

Liepos 4–5 d.: antrasis Pasaulio baltarusių susitikimas

Trečiadienį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyks antrasis Pasaulio baltarusių susitikimas, kuriame Lietuvos ir Baltarusijos mokslininkai, visuomenės veikėjai aptars bendrą šių šalių istoriją, kultūrinius ir socialinius saitus.

2016 m. vasarą, per pirmąjį Pasaulio baltarusių susitikimą, Baltarusijos ir Lietuvos istorikai, kitų sričių ekspertai aptarė bendrą Lietuvos ir Baltarusijos istoriją ir kultūrą, Europos ir Baltarusijos identiteto klausimus, Baltarusijos kultūros politiką. Daug dėmesio buvo skirta tarpkultūriniam Baltarusijos ir Europos dialogui. Taip pat vyko baltarusių tapytojų ir fotografų darbų parodos, naujausių baltarusiškų filmų peržiūros. 

Antrojo Pasaulio baltarusių susitikimo išvakarėse vyks jo atidarymo koncertas, kuriame galima bus pasiklausyti baltarusių styginių kvarteto „Sonante“ atliekamos muzikos. Esate laukiami liepos 4 d. 19 val. Šv. apaštalo Baltramiejaus bažnyčioje Vilniaus Užupyje.

Kviečiame dalyvauti, pažinti kaimyninį kraštą ir bendrą mūsų šalių istoriją.

Trumpai apie renginį

Data liepos 5 d.
Laikas 10 val.
Trukmė 6,5 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Įėjimas laisvas
Organizuoja Rytų Europos studijų centras; partneriai: Europos humanitarinis universitetas, tarptautinė visuomeninė organizacija „EuroBelarus“, Globalių Baltarusijos lyderių tinklas
Papildoma informacija

renginys vyks lietuvių ir baltarusių kalbomis (sinchroninis vertimas);

projektas finansuojamas Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis;

renginio programą rasite čia ›