Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 2 d.

Rugpjūčio 4 d.: Vytauto V. Landsbergio filmo „Apreiškimai Jonukui“ peržiūra

Ar galima kalbėtis su Dievu? Kas yra apsireiškimas? Šiuos klausimus svarsto septynerių metų Jonukas, važinėdamas traukiniu po garsiąsias apsireiškimų vietas Šiluvoje, Keturnaujienoje, Lurde (Prancūzija) ir Fatimoje (Portugalija). Užeikite į Nacionalinę bibliotekoje perpiet pamaitinti sielos – filmas trumpametražis, juo paskaninę pietus neužtruksite.

„Apreiškimas – tai toks daiktas, kai pasirodo Dievas, gali pasirodyti Dievo motina ir gali pasirodyti angelas, ir gali pasirodyti Jėzus, – postringauja Jonukas, – ir kai jie pasirodo, tai būtinai ką nors pasako. Arba gerų naujienų, arba blogų.“

„Kai mūsų akys susitiko, aš neišlaikiau jo žvilgsnio, aš buvau ekstazės būsenoj, kūnu nieko nejaučiau... Kokia galybė, kokia didybė yra“, – Jėzų Kristų regėjusi pasakoja Keturnaujienoje gyvenusi maldininkė Anelė Matijošaitienė, vadinama Aneliuke.

„Jis jai pasakė, kad bus daug išbandymų, namelis bus išgriautas, jo vietoje stovės oro uostas, o vėliau bažnyčia. Ir iš tikrųjų taip ir atsitiko“, – tęsia Jonukas. Sovietmečiu Aneliukės troba buvo nugriauta, vietoj jos pastatytas aerodromas. Dokumentuose ši vieta yra lėktuvų kilimo ir tūpimo takas. Prasidėjus atgimimui toje vietoje, kurioje maldininkė Aneliukė regėjo Jėzų, pastatyta Dievo Gailestingumo koplyčia.

Lengvai ir žaismingai, vaiko akimis apie neįprastas suaugusiųjų (ir Dievo) istorijas – ateikite pasiklausyti. 

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 4 d.
Laikas 12 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 16 min.
Įėjimas laisvas, į renginį kviečiamos šeimos
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›