Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. liepos 28 d.

Rugpjūčio mėnesio individualios veiklos Muzikavimo erdvėje

Padovanokite sau fantastinį jausmą – išmokite 4 rankomis valdyti 88 klavišus arba, kalbant paprastai, groti dviese vienu instrumentu. O gal pasiilgote ramybės ir poilsio? Rezervuokite Muzikavimo erdvę poilsio, susikaupimo ir meditacijos valandai su muzikos garsais. Visus muziką mylinčius Nacionalinės bibliotekos bičiulius kviečiame registruotis į rugpjūčio mėnesį organizuojamas veiklas.

88 klavišai ir 4 rankos

Jūsų laukia 10 natų leidinių nuo paprasčiausių ansamblių pradedantiesiems iki L. van Bethoveno, J. S. Bacho, M. Regerio ir kitų kompozitorių fortepijoninių duetų kūrinių. Kiekvienas, priklausomai nuo nuotaikos, skonio, pasirengimo lygio, gali surasti, išmokti ir keturiomis rankomis sugroti liaudies šokį, klasikinę pjesę, lengvabūdišką regtaimą, ar aistringą tango...

Namų muzikavimo tradicija – grojimas keturiomis rankomis – turi gilias šaknis. XVIII a. pirmuosius fortepijoninius duetus pradėta kurti Vokietijoje, Austrijoje, vėliau jie išpopuliarėjo visoje Europoje. XX a. pirmoje pusėje šis žanras buvo nepelnytai pamirštas. Susidomėjimas baroko epochos muzika ir kameriniu muzikavimu atgijo po Antrojo pasaulinio karo. Šiandien muzikavimas namie ir koncertuose, kai vienu instrumentu muzikuoja keli atlikėjai, vėl labai populiarus ir mėgstamas. Kvieskite muzikuoti kartu draugus ir drauges, seses ir brolius, vaikus ir tėvelius, mokinius ir mokytojus. Užburiantis jausmas groti dviese vienu instrumentu.

Poilsio valandėlė su muzika

Dinamišką miesto gyvenimo dieną dažnai norisi valandėlę tiesiog atsikvėpti, pabūti ramiai. Biblioteka visuomet tapatinama su ramybės ir tylios aplinkos vieta. Šalia dabar vykstančių skambių visuomeninių, edukacinių, meninių renginių ir koncertų numatėme ir individualias, įvairiausiems sumanymams skirtas erdves. Jaukioje aplinkoje galite pasirinkti pageidaujamus garsus iš nuolat pildomo grojaraščio. Gal jums artimiausi pasirodys gamtos garsai, paukščių čiulbėjimas, jūros ošimas, rami klasikinė ar elektroninė, ambientinė – galbūt visai nežemiška muzika, ar kaip tik girdima lyg iš šalia alsuojančios gamtos. Rinkitės įvairiausių šalių etninę muziką, specialiai parengtas garso meditacijas ar kitus muzikos įrašus savo nuožiūra.

Drąsiai nerkite į muzikinius nuotykius. Vasara ir muzika – puikus duetas.

Trumpai apie renginį

Data iki rugpjūčio 31 d.
Laikas sutartinis
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Įėjimas kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; tel. (8 5) 239 8677