Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 10 d.

Sausio 12–13 d.: neatlygintinos kraujo donorystės akcija – laisvės gynėjams atminti

Žmogaus kraujas yra unikalus. Iki šiol pasaulyje jam nėra sukurta dirbtinio pakaitalo, kuris galėtų pakeisti donoro kraują. Būtent dėl šios priežasties yra labai svarbu, kad nuolat būtų žmonių, kurie dovanotų kraujo sužeistiesiems ir ligoniams. Kviečiame dalyvauti Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikų Kraujo centro ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos rengiamoje neatlygintinos kraujo donorystės akcijoje, skirtoje Laisvės gynėjų dienai pagerbti.

Per akciją Nacionalinėje bibliotekoje gauti kraujo komponentai bus naudojami Santaros klinikose gydomiems pacientams. Čia kraujo komponentai naudojami per operacijas, Vaikų ligoninės mažiesiems pacientams gydyti, taip pat sergantiems kraujo vėžiu, ligoniams po kaulų čiulpų transplantacijų, įvairių nelaimių, kitų ligų atvejais. Pritrūkus kraujo komponentų, kraujo centrai geranoriškai dalinasi turimais ištekliais su ligoninėmis  visoje Lietuvoje.

Kraujo donoru gali būti sveikas asmuo nuo 18 iki 65 metų. Rekomenduojamas donoro svoris ne mažesnis kaip 50 kg.

Nepamirškite, kad nėra geresnio laiko už esamąjį ir kad kažkam reikia jūsų pagalbos būtent šią minutę. Pajuskite, kaip gera padėti kitam, kaip kilnu būti donoru!

Ši akcija yra vienas iš Lietuvos Respublikos Seimo Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos – minėjimo renginių.

Trumpai apie akciją

Data sausio 12 ir 13 d.
Laikas sausio 12 d. 12–21 val., sausio 13 d. 12–17 val.
Vieta atrijus, III a., dešinė pusė
Dalyvavimas savanoriškas
Organizatoriai VUL Santaros klinikų Kraujo centras