Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 26 d.

Tarp apdovanotųjų – Elona Marija Ložytė

Savaitgalį šurmuliavusioje Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, be kitų gausių renginių, vyko ir Kultūros ministerijos kasmet skelbiamo „Knygos meno“ konkurso nugalėtojų apdovanojimai. Meniškiausių knygų konkursas šiemet surengtas jau 25-ąjį kartą. Iš viso 54 leidėjai konkursui buvo pateikę 116 knygų. Remiantis poligrafiniais ir meniniais kriterijais, iš jų išrinkti meniškiausiai apipavidalinti ir geriausiai atspausdinti leidiniai.

„Šis konkursas patvirtina, kad elektroninė knyga nenugalėjo popierinės knygos. Greičiau priešingai – tai leido permąstyti tai, ką laikome knyga“, – įteikdama apdovanojimus pabrėžė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai labai malonu pasidžiaugti, kad tarp 2017 metais išleistų meniškiausių knygų konkurso nugalėtojų yra ir Informacijos išteklių departamento Dokumentų konservavimo ir restauravimo skyriaus restauratorė Elona Marija Ložytė. Jai įteiktas specialus diplomas už estetišką dalykinio turinio pateikimą Motiejus Kazimiero Sarbievijaus knygoje „Maršalo lazda, parodyta laidojant LDK maršalą Joną Stanislovą Sapiegą“. Knygos leidėjas – Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, spausdino „Petro ofsetas“.

Knygų mugėje buvo eksponuojama šį meniškiausių knygų konkursą laimėjusių leidinių paroda.

Nuoširdžiai sveikiname kolegę ir linkime tolesnės kūrybinės sėkmės.