Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 25 d.

Balandžio 25 d.: paskaita „Mikalojus Konstantinas Čiurlionis – modernizmo Lietuvos fotografijoje pradininkas“

Kviečiame į Lietuvos Respublikos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, fotografijos istorijos tyrinėtojo, fotografo Stanislovo Žvirgždo paskaitą „Mikalojus Konstantinas Čiurlionis – modernizmo Lietuvos fotografijoje pradininkas“. Šią paskaitą autorius skiria Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei ir visiems knygą, meną ir žinias mėgstantiems žmonėms.

Vartant Lietuvos fotografijos istorijos puslapius, nesunku pastebėti, kad fotografija nuo pat jos išradimo domėjosi dailininkai, muzikai, literatai. O M. K. Čiurlionis? Įžymaus mūsų menininko – tapytojo, grafiko ir kompozitoriaus – fotografijos, kaip atskira kūrybos sritis, dar palyginti mažai tyrinėtos ir įvertintos. Ilgą laiką M. K. Čiurlionio fotografijomis niekas nesidomėjo. Jos buvo vertinamos tik kaip ikonografinė medžiaga biografijai pažinti. Tik visai neseniai vertinimas pasikeitė ir M. K. Čiurlionio fotografinė kūryba tapo neatskiriama jo kūrybinio palikimo dalis. „Per fotografiją dar labiau išryškėja kūrėjo interesų ratas, suprantamesnė tampa ir jo, kaip dailininko ar kompozitoriaus, kūryba, atskleidžiamas dar vienas, mažai žinomas ir menkai tyrinėtas, ilgą laiką nesvarbiu laikytas kūrybos aspektas“, ­­– panagrinėti šios asmenybės mažai kam pažinų palikimą kviečia paskaitos autorius S. Žvirgždas.

S. Žvirgždas – vienas geriausių Lietuvos fotografijos žinovų, žymiausių peizažo fotografijos meistrų, ryškų pėdsaką palieka ir jo, kaip fotografijos kritiko ir istoriko, veikla. Jis yra daugelio fotografinių leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ir bendraautoris.

Visą Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginių programą rasite čia ›.

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 25 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“