Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 24 d.

Balandžio 24 d.: diskusija apie Lietuvos kultūros leidinių būtinumą

Dažnai pasvarstoma, kiek kultūros leidinių reikia Lietuvai: visų, kurie šiuo metu leidžiami, o gal visiškai užtektų tik kai kurių iš jų? Gal protingiau būtų visus juos sujungti į vieną žurnalą ar laikraštį? O gal apskritai nereikia nė vieno?..

Reaguodama į viešojoje erdvėje vis kylančias kultūrinės spaudos finansavimo ir reikalingumo problemas, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į atvirą diskusiją – tai pirmas iš trijų numatytų renginių apie kultūros leidinių padėtį, perspektyvas ir reikalingumą. Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo erdvėje vyksiančiuose renginiuose sieksime į kultūros leidinius pažvelgti plačiau, tai yra valstybingumo kontekste. Juk viešumoje dažnai kartojama, kad būtent kultūra yra valstybės pamatas.

Pirmojoje diskusijoje apie kultūros leidinius dalyvaus kino ir teatro kritikė, ilgametė kultūros leidinių redaktorė Jūratė Visockaitė, UAB „Media bitės“ vadovas, buvęs portalo 15min ir naujienų agentūros BNS vadovas Tomas Balžekas, kultūros ministro patarėjas, filosofas dr. Viktoras Bachmetjevas, kultūros žurnalo „Naujasis Židinys-Aidai“ vyriausiasis redaktorius, rašytojas, istorikas dr. Tomas Vaiseta. Diskusiją moderuos žurnalo „IQ Life“ vyriausioji redaktorė Viktorija Vitkauskaitė.

Ši diskusija – vienas iš Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginių. Visą programą rasite čia ›

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 24 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
apie 2  val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook