Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. balandžio 23 d.

Balandžio 23 d.: Angelės Kielienės poezijos  knygos  pristatymas ir dainuojamosios poezijos vakaras

Rinktinė „Atokvėpis“ – antroji poetės Angelės Kielienės eilėraščių knyga, kurioje surinkti visi nauji autorės kūriniai ir pirmosios knygutės „Kai gręšis vanduo į ugnį“ eilėraščiai. Knygą išleido leidykla „Lucilijus“ (Kuršėnai/Šiauliai, 2018). Be pompastikos, per gyvenimiškus, net buitinius skerspjūvius autorė paliečia egzistencinius klausimus.

Knygos pristatymą inicijuoja poetės duktė muzikantė, vokalistė Kamilė Kielaitė, kuri sukūrė muziką pagal mamos poeziją. K. Kielaitė-Sienkievič – šiuolaikinės muzikos kompozitorė, atlikėja, kurianti ir koncertuojanti jau daugiau nei 15 metų užsienyje ir Lietuvoje.

A. Kielienė – pedagogė, susirgusi reumatiniu artritu, tapo nedarbinga, tačiau nepaisydama negalios gyvenimą paskyrė žmonių dvasiniam ugdymui per savo kūrybą.

Pirmoji jos knygutė „Kai gręšis vanduo į ugnį“ buvo išleista 2008 m. Jau tada jos poezija susilaukė nemažai aplinkinių dėmesio. Jos poezija buvo išspausdinta ne viename poezijos almanache, spaudoje.

Knygos pristatyme dalyvaus K. Kielaitė-Sienkievič, pianistas ir kompozitorius Rytas Lingė. Skambės muzika  ir poezija, vyks pokalbis apie kūrybą ir gyvenimo subtilybes. Kviečiame muzikos ir poezijos mėgėjus, dainuojamosios poezijos gerbėjus.

Šis vakaras yra Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginys. Visą programą rasite čia ›.

Trumpai apie renginį

Data balandžio 23 d.
Laikas 18.30 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“