Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 23 d.

Gegužės 10, 15 ir 23 d.: kursyvo kaligrafijos dirbtuvės

Visus, kam jau yra 18 metų, kaligrafas Linas Spurga (jaunesnysis) kviečia į trijų dalių kaligrafijos dirbtuvių ciklą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Apie kursyvą

Kursyvas, kitaip žinomas kaip „italic“ šriftas, atsirado XVI a. pradžioje Italijoje. Tai skaidrus, lengvas, sklandžiai rašomas šriftas, Europoje greitai paplitęs tarp rašto meistrų ir vėliau įgavęs didelę formų įvairovę. Kursyvas – daugelio šiuolaikinių kompiuterinių šriftų pagrindas ir yra bene labiausiai pamėgtas kaligrafų.

Apie dirbtuves

Šiandien kursyvas be galo populiarus. Jo moko viso pasaulio kaligrafijos dirbtuvėse ir kursuose. Šiose dirbtuvėse trumpai susipažinsite su kursyvo istorija, jo rašymo principais ir, žinoma, išbandysite kaligrafinę plunksną raitydami raides.

Apie vedėją

Renginį veda kaligrafas ir iliustruotojas Linas Spurga (jaunesnysis). 2017 metais baigęs magistro studijas Vilniaus dailės akademijos Grafikos katedroje, Linas savo kūrybinėje praktikoje domisi rašto istorija, skirtingais rašymo būdais, kaligrafiniais šriftais. Jo darbų galima pamatyti čia: www.instagr.am/spurgajr

Svarbu!

Būtina registracija. Šie mokymai – tai trijų dalių ciklas, todėl užsiregistravę į pirmą dirbtuvių dalį dalyviai įsipareigoja dalyvauti ir kitose pratybose.

Trumpai apie renginį

Data gegužės 10, 15 ir 23 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta 10, 15 d. – Meno erdvė, V a.; 23 d. – Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“