Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gegužės 25 d.

Konferencija „Kada (ne)vyksta reformos: Darbo kodekso reforma per adaptyviosios lyderystės prizmę“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje šurmuliuoja konferencija „Kada (ne)vyksta reformos: Darbo kodekso reforma per adaptyviosios lyderystės prizmę“, kuria kviečiama pasikalbėti ir išklausyti žmones, skirtingai vertinančius vieną svarbiausių pastarojo metų valstybės reformų – darbo santykių (kodekso) peržiūrą. Norima pažvelgti į šį procesą iš adaptyviosios lyderystės perspektyvos ir susitarti, kaip būtų galima spręsti su Darbo kodekso taikymu susijusias problemas.

Konferenciją atidarė Nacionalinės bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Vilniaus universiteto (VU) vicerektorius, mokslo prorektorius prof. habil. dr. Rimantas Jankauskas ir VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius prof. dr. Ramūnas Vilpišauskas.

Konferencijoje asmeninėmis patirtimis dalinosi parlamentaras, buvęs švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ direktorius ir valdybos narys Audrius Zabotka. Tarp konferencijos svečių – ir viešnia iš JAV, lyderystės konsultantė Jill Hufnagel, dirbusi tiek su privataus sektoriaus kompanijomis („Google“, „Microsoft“), tiek ir su valstybės institucijomis (Baltieji rūmai).

Per antrąją konferencijos dalį vyko diskusija „Kokios grupės dalyvauja pokyčiuose?“ Darbo grupėse dalyviai dalinosi patirtimi ir sudarinėjo darbo santykių reformą analizuojančių grupių, jų pozicijų, vertybių ir praradimų žemėlapius.

Trečioji konferencijos dalis prasidėjo diskusija „Kaip susitarti, kai nesutari? Kaip skirtingi veikėjai matė į DK reformą įsitraukusias grupes? Kaip pavyko (arba ne) peržengti per save ir susitarti?“ Joje dalyvavo Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėjas Lukas Savickas, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė, Darbo rinkos tyrimų instituto direktorius prof. Boguslavas Gruževskis, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovė Inga Ruginienė. Šią diskusiją vedė Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamento direktorius, ambasadorius Rytis Paulauskas. Renginio partneriai: „Swedbank“ ir Vilniaus universitetas.