Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 12 d.

Liepos 12 d.: paskaita „Apsaugokime vaikus: natūralus ir susirūpinimą keliantis vaikų seksualinis elgesys”

Tyrimų duomenimis, Europoje kas penktas vaikas, iki sulaukdamas 18 metų, patiria vienokios ar kitokios formos seksualinį priekabiavimą. Deja, ir tėvai, ir specialistai vengia su vaikais kalbėtis apie seksualinio patyrimo saugumą. O juk išmanūs, informuoti tėvai – saugūs vaikai. Tad Nacionalinė biblioteka ir Paramos vaikams centras kviečia į nemokamą paskaitą, skirtą tėvams, įtėviams, globėjams, seneliams, specialistams, dirbantiems su vaikais, visiems, kam aktualu, kaip kalbėti su vaikais apie lytiškumą ir saugumą. 

Paramos vaikams centro psichologės Ernos Petkutės paskaitoje „Apsaugokime vaikus: natūralus ir susirūpinimą keliantis vaikų seksualinis elgesys“ sužinosite, kaip vystosi seksualinė raida skirtingais amžiaus tarpsniais, kokie ženklai rodo, kad reikėtų sunerimti. Išgirsite, su kokiomis pagrindinėmis taisyklėmis svarbu supažindinti vaikus, kad jie išvengtų seksualinio smurto, kaip elgtis suaugusiems, kilus įtarimams dėl patiriamos prievartos. Psichologė patars, kaip kalbėtis su vaikais apie kūną, saugumą ir pavojingas situacijas. 

Ši paskaita – projekto „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Vilniaus mieste“ dalis, finansuojama Europos socialinio fondo lėšomis. 

Būtina registracija. Ji vyks iki liepos 10 d. Prašome užpildyti registracijos formą.  

Atvykus į paskaitą, organizatoriai prašys visų klausytojų užpildyti dalyvio apklausos anketą ir, žinoma, paaiškins, kodėl prašome pateikti asmens duomenis.

Trumpai apie paskaitą

Data liepos 12 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina išankstinė registracija
Partneris Paramos vaikams centras
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“