Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 4 d.

Nacionalinėje bibliotekoje darbą pradėjo Lietuvos eksporto lyderių programos „Sparnai“ dalyviai

Programa „Sparnai“ – pirmoji Lietuvoje eksporto lyderių programa, apimanti valdžios ir verslo partnerystę siekiant bendro tikslo – didinti šalies konkurencingumą ugdant aukšto lygio eksporto specialistus.

Antrą kartą Lietuvoje įgyvendinama eksporto lyderių programa „Sparnai“ šiemet sulaukė itin didelio Lietuvos talentų dėmesio – į vieną vietą pretendavo 6 kandidatai. Iš kandidatų gausos buvo atrinkti 24 programos dalyviai, kurie dvejus metus kartu su viešosios įmonės „Versli Lietuva“ sektorių ekspertais prisidės rengiant Lietuvos eksporto sektorių konkurencingumo didinimo strategijas, įgis vertingos eksporto projektų valdymo patirties, o pasibaigus programai įsilies į darbo rinką kaip vieni geidžiamiausių darbuotojų eksportuojančiose įmonėse.

„Eksporto lyderių programa „Sparnai“ – tai praktinė galimybė talentingiems jaunuoliams pasisemti patirties itin dinamiškoje ir įdomioje eksporto srityje, įgyti tarptautinės eksporto projektų valdymo patirties. Iššūkis, su kuriuo susiduria daug Lietuvos įmonių, – kompetentingų darbuotojų trūkumas. Šią kliūtį siekianti įveikti eksporto lyderių programa „Sparnai“ suteikia galimybę Lietuvos įmonėms užsiauginti darbuotojus eksporto srityje ir padidinti eksportą į užsienį“, – sakė sparnus lyderiams auginanti projekto mentorė, tarptautinio verslo konsultantė Neringa Romanovskaja.

Mokymai programos dalyviams Nacionalinėje bibliotekoje vyks iki spalio 25 d.

Pirmą kartą 2013–2015 metais Lietuvoje įgyvendintas eksporto lyderių programos „Sparnai“ modelis buvo naudingas – dirbdami „Verslios Lietuvos“ komandoje dalyviai turėjo išskirtinę galimybę susipažinti net su 47 užsienio rinkomis, rengė Lietuvos konkurencingumo jose strategijas ir turėjo galimybę įgyti praktikos organizuojant verslo įmonių dalyvavimą 32 tarptautinėse verslo parodose. Eksporto lyderių programa „Sparnai“ įtraukta į Lietuvos Respublikos Vyriausybės programos priemonių planą kaip priemonė, skirta aukšto lygio eksporto specialistams išugdyti per teorinę ir praktinę patirtį verslo įmonėse. Ši programa buvo pripažinta viena geriausių pasaulyje eksporto iniciatyvų „Excellence in Export Initiatives“ apdovanojimuose išsivysčiusių šalių kategorijoje.

Nacionalinę biblioteką ir VšĮ „Versli Lietuva“ sieja ne tik bendra strateginė linija – būti tarp tų, kurie tiki Lietuvos sėkme ir nori, kad garsas apie lietuviškus produktus sklistų po pasaulį, ruošiama ir konkreti tarpinstitucinė bendradarbiavimo sutartis.