Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 12 d.

Liepos 12 d.: knygos „Krizių ekonomika: intensyvus ateities finansų kursas“ pristatymas 

Leidykla „Žara“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į intelektinę kelionę su pasaulinio garso ekonomistais. Leidykla „Žara“ lietuvių kalba išleido Nourielo Roubinio ir Stepheno Mihmo knygą „Krizių ekonomika: intensyvus ateities finansų kursas“. 

Dėl ko reikia labiau nerimauti – dėl infliacijos ar dėl defliacijos? Kokie bus ilgalaikiai fiskalinio skatinimo politikos padariniai? Kokia bus anglosaksiškojo kapitalizmo, kurio nevaržo laisvoji rinka, ateitis? Ar 2009 metų krizė žymi Amerikos imperijos pabaigą ir Kinijos bei kitų augančių ekonomikų iškilimą? Galų gale kaip turėtume pertvarkyti tarptautinį ekonomikos valdymą, kad sumažintume būsimų krizių padarinius?

Knygos autorių tikslas – pabandyti atsakyti į šiuos klausimus praūžusią krizę vertinant iš kitų, per šimtmečius įvairiose šalyse siautusių, krizių analizės perspektyvos. Krizėms būdinga tam tikra logika, ir jų rezultatai nuspėjami. Jos gerokai dažnesnės ir lengviau suprantamos, nei dažniausiai manoma. Šios knygos skyriuose judėsime tarp dabarties ir praeities, stebėdami, kokių klausimų kilo per ankstesnes krizes ir kokius atsakymus pateikė laikas.

Knygos autoriai bando nagrinėti keletą bauginančių ir dažnai neteisingai aiškinamų ekonomikos sąvokų ir tikisi, kad paaiškinimai duos naudos pradinių ir aukštesnių kursų verslo, ekonomikos ir finansų studentams, daugelio šalių politikams ir jų patarėjams ir, žinoma, pačiam didžiausiam skaitytojų ratui – eiliniams visų šalių investuotojams, kurie savo kailiu patyrė, kad nevalia nepaisyti tarptautinės finansų tvarkos subtilybių.

Renginyje dalyvaus knygos vertėja Seimo narė Aušra Maldeikienė, lietuviškam vertimui įžangos žodį parašęs Seimo narys Stasys Jakeliūnas, ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. Renginio moderatorius žurnalistas Andrius Tapinas.

Knygą iš anglų kalbos vertė Linas Andronovas ir Aušra Maldeikienė.

Trumpai apie renginį

Data liepos 12 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“