Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. liepos 24 d.

Liepos 24 d.: Riccardo Aichnerio meninės kelionių fotografijos parodos pristatymas

Kviečiame apsilankyti italų fotografo Riccardo Aichnerio parodoje „Žmogus kuriantis, naikinantis, laukiantis, mylintis“. Šioje parodoje vaizduojami labai įvairūs menininko gyvenimo momentai, pasakojami kelionių aplink pasaulį įspūdžiai, perteikiamas prieštaringas žmogaus santykis su aplinka ir atskleidžiami skirtingų pasaulio šalių gyventojų tarpusavio ryšiai. Paroda leidžia pažinti pasaulį taip, kaip jau daugiau nei tris dešimtmečius jį pažįsta parodos autorius.

R. Aichneris – daugialypė, išskirtinė asmenybė. Jį būtų galima apibūdinti kaip verslininką, aviatorių ir taip pat kaip fotomenininką. R. Aichneris dirbo fotografu italų ir amerikiečių ekspedicijoje, pirmą kartą perplaukusioje Alos upę, įamžino vieno svarbiausių Italijos plėtros projektų „Tana-Beles“ (Etiopijoje) momentus, dalyvavo vienoje didžiausių Italijos fotografijos parodų MIA FAIR (Milan Image Art Fair), joje pristatė nuotraukų ciklą „Kelionių fotografija kaip jausmas“.

Fotomenininkas parodoje perteikia jam svarbias temas: civilizacijos ir gamtos, žmogaus ir gyvūnų santykį, įvairių pasaulio šalių žmonių darbą ir jų tarpusavio ryšius. Į visa tai fotografas žvelgia iš skirtingų perspektyvų, parodydamas ir įvairių pasaulio šalių bei jų kasdienio gyvenimo vizualų grožį, ir atskleisdamas neišvengiamus žmogaus poelgių ir jo santykio su aplinka prieštaravimus.

„Žmogus čia yra ir jautrus, mokantis užjausti, ir branginantis gyvybę mūsų planetos gyventojas, ir pragmatiškas vartotojas ar savo gyvybinius poreikius tenkinantis „plėšrūnas“. Dėl šio plataus žvilgsnio ir apibendrinančių metaforų R. Aichnerio fotografijos ne tik užfiksuoja konkrečias kasdienio gyvenimo akimirkas, bet tampa amžinos gyvenimo ir mirties dramos metaforomis“, – teigia fotografas doc. dr. Tomas Pabedinskas.

Paroda veiks 2018 m. liepos 21 d. – rugpjūčio 15 d.

Trumpai apie renginį

Data
liepos 24 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Meno erdvė, V a.
Trukmė
1,5 val.  
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“