Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 13 d.

Lenktynininkas Benediktas Vanagas Nacionalinėje bibliotekoje pristatys savo naujausią projektą

„Mes skaitome panašias knygas, todėl tikrai turėtume apie ką pasišnekėti“, – apsidžiaugė žinomas lenktynininkas Benediktas Vanagas, ant Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus prof. dr. Renaldo Gudausko darbo stalo pamatęs Ashlee Vance knygą „Elonas Muskas. „Tesla“, „SpaceX“ ir fantastinės ateities paieškos“.

„Taip, tai tikrai puiki knyga, kelianti daug minčių, žadinanti diskusijas. Ji – apie jau atėjusį rytojų, kupiną naujų iššūkių, reikalaujantį nestandartinių sprendimų. Knyga apie nestandartiškai, inovatyviai mąstantį žmogų, ją man įteikė žmogus, taip pat mąstantis originaliai ir kūrybingai“, – atsakė prof. dr. R. Gudauskas, rodydamas tituliniame puslapyje žinomo verslininko ir visuomenės veikėjo Vlado Lašo įrašytą palinkėjimą.

Maždaug prieš metus Nacionalinėje bibliotekoje V. Lašo iniciatyva buvo surengta konferencija-diskusija, į kurią sukviesti mokslo, verslo ir politikos žmonės svarstė idėją prisitraukti E. Musko gamyklą „Tesla Motors Gigafactory“ į Lietuvą.

Į Nacionalinę biblioteką savo idėjomis užsuko pasidalyti B. Vanagas. „Greitis ir inovacijos – tai ir mūsų, ir jūsų kasdieninė duona. Beje, prieš keletą metų būtent V. Lašo kvietimu teko dalyvauti kasmetinėje TED konferencijoje, kurioje susirenka kūrybiškiausios pasaulio asmenybės. Tai buvo unikali, nepamirštama patirtis. Po šios konferencijos aiškiai supratau, kaip svarbu yra keistis patirtimi ir idėjomis, kokią reikšmę turi vieta, kurioje įmanomas toks bendravimas ir bendradarbiavimas. Mano įsitikinimu, viena iš tokių išskirtinių vietų mūsų šalyje yra Nacionalinė biblioteka. Čia kiekvieną akimirką vyksta nacionaliniu lygmeniu reikšmingi dalykai. Ir mes tikrai nenorėtume likti nuošalyje.“

Rugsėjo 13 d., 10 val., ant Nacionalinės bibliotekos laiptų B. Vanagas kartu su komanda pristatys savo naujausią, kol kas dar paslaptyje laikomą projektą. Ateikite ir pamatysite – Lietuvoje yra žmonių, intensyviai mąstančių apie rytojų, yra vietų, kur rytojaus kontūrai matyti geriau negu kitur.

Taip pat galėsite stebėti tiesioginę transliaciją naujienų portale www.delfi.lt

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 13 d.
Laikas 10 val.
Vieta Nacionalinės bibliotekos lauko laiptai
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas