Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 18 d.

Rugsėjo 18 d.: knygos „Viskas bus gerai, arba Liuka robotų karalystėje“ pristatymas

Natūralu, kad onkologinės ligos diagnozė visuomet netikėta ir būna sunku priimti šį  gyvenimo kelio posūkį. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatoma „Happimess“ labdaros iniciatyvos sukurta ir išleista knyga vaikams apie onkologinę ligą.

„Viskas bus gerai, arba Liuka robotų karalystėje“ knygos iliustracijos ir literatūriniai tekstai skaitytojus supažindins su onkologinės ligos eiga, prisidės prie jų patiriamo streso, nerimo, baimės sumažinimo, padės tėvams suprantamomis sąvokomis paaiškinti savo vaikams, kas yra onkologinė liga ir koks kelias jų dabar laukia. Ši knyga paskatins susirgusių vaikų artimuosius nesibaiminti kalbėti šia jautria tema, būti pozityviems ir palaikantiems.

Kuriant knygą profesionalios komandos pagrindinis tikslas buvo sukurti patrauklią, šiuolaikišką, gerąja terapinių pasakų praktika paremtą knygą, padėsiančią įveikti ligos nulemtus iššūkius, su kuriais susiduria susirgę vaikai, jų tėvai bei artimieji. Knyga skirta vaikams nuo vos kelerių metų amžiaus iki pat paauglystės be to, ji bus labai reikalinga priemonė jų tėvams ir artimiesiems bei psichologams, dirbantiems su onkologine liga sergančiais vaikais arba jų šeimos nariais.

Knyga bus dovanojama šeimoms, kuriose auga vaikai, sergantys onkologinėmis ligomis, ligoninių vaikų onkologijos skyriams, mokykloms, bibliotekoms.

Knygos teksto autorė Jurga Baltrukonytė, iliustracijų autorius Algis Kriščiūnas. Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 18 d.
Laikas 18 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai „Happimess“
Partneriai ir rėmėjai Lietuvos kultūros taryba, „ACME Grupė“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›