Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 20 d.

Lėlių teatras – kultūrinei vaikų edukacijai

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, įgyvendindama Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamą projektą „Lėlių teatras – kultūrinei vaikų edukacijai“, pradeda bibliotekų specialistams skirtų seminarų ir kūrybinių dirbtuvių vaikams ciklą. Projektu siekiama sudaryti sąlygas bibliotekose plėsti vaikų kultūrinį akiratį, skatinti kūrybiškumą ir domėjimąsi lietuvių literatūra, supažindinant juos su įvairiomis lėlių teatro technikomis ir suteikiant galimybę gyvai jas išbandyti. Prasidėję Vilniuje, Nacionalinėje bibliotekoje, projekto edukaciniai renginiai šiais mokslo metais apkeliaus net atokiausius Lietuvos miestus: Birštoną, Biržus, Plungę, Šakius, Šalčininkus, Šilutę, Telšius ir Zarasus.

Bibliotekų specialistai kviečiami dalyvauti kvalifikacijos tobulinimo seminaruose, kuriuose susipažins su penkiomis skirtingomis lėlių teatro technikomis, sužinos apie lėlių gamybos subtilybes ir panaudojimo galimybes kultūrinei vaikų edukacijai. Pirmasis seminaras vyks rugsėjo 28 d. 10 val. Nacionalinėje bibliotekoje.

Pradinių klasių moksleiviai kviečiami dalyvauti kūrybinėse lėlių teatro dirbtuvėse, kurios Nacionalinėje bibliotekoje organizuojamos rugsėjo 20, 21 ir 25 d. 10 val., rugsėjo 28 d. 11.45 val. ir spalio 5 ir 12 d. 10 val.

Į renginius prašome registruotis iš anksto el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 5 239 8561. 

Lietuvos kultūros taryba