Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 20 d.

Spalio 27 d.: knygos „Atvirkštukai“ pristatymas ir dirbtuvės vaikams

Viską daryti atvirkščiai – manote, taip gyventi neįdomu, o gal sunku? Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia atvirkščio gyvenimo gairių ieškoti naujoje rašytojo Mariaus Marcinkevičiaus knygoje „Atvirkštukai“.

Kartą į didelio miesto aikštę audra atnešė mažutį namelį. Jis pakibo stogu žemyn centrinėje aikštėje ir liko taip kyboti visam laikui. Tačiau ten gyvenančiai šeimai tai buvo nė motais. Jie gėrė arbatą sėdėdami atvirkščiai, o sumuštinius, kad nekristų žemyn, prikaldavo prie lėkščių vinimis. Tiesą sakant, jie viską darė atvirkščiai: mama džiaugėsi išterliotomis sienomis, o dovanų gaudavo nutrintą piešinį ir triušį, kurio pilve buvo puokštė puikių gėlių…

Atvirkštukams – Atvirkštukui tėčiui, Atvirkštukei mamai ir jų mažajai dukrelei Atvirkštukei – atvirkščias gyvenimas nėra neįdomus ir sunkus. Atvirkščiai gyvenančios šeimos nuotykius dailiai iliustravo Rasa Joni. Renginyje vaikų ir tėvelių laukia ne tik nuotaikingas knygos pristatymas, bet ir kūrybinės dirbtuvės vaikams. Renginys skirtas 6–8 metų vaikams, darželinukų grupėms ir šeimoms.

Trumpai apie renginį

Data spalio 27 d.
Laikas 12 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai leidykla „Tikra knyga“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›