Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 7 d.

Lapkričio 7 d.: diskusija apie scenos paslaptis ir atlikėjo psichologiją

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir flamenko šokio teatras „Sandra Domingo“ kviečia į diskusiją „Scenos paslaptys ir atlikėjo psichologija: kai uždanga pakyla“. Patirtimi ir žiniomis dalinsis flamenko šokėja ir choreografė Sandra Domingo kartu su psichologe psichoterapeute doc. dr. Asta Adler.

Kviečiame visus, norinčius sužinoti daugiau apie scenos baimę ir būdus jai įveikti, apie sėkmingą pasiruošimą ir motyvaciją kurti ir būti scenoje, apie iššūkius, su kuriais susiduria atlikėjai pakilus uždangai, kalbėsime ir apie kritikos ir komplimentų priėmimą.

Doc. dr. Asta Adler – psichologė psichoterapeutė, jungiškosios krypties analitikė. Mokslus baigė Vilniaus universitete, stažavosi Šveicarijoje. Ilgą laiką universitete skaito paskaitas, verčiasi ir privačia praktika. Domėjimasis analitine psichologija skatino gilintis į įvairius simbolius, jų reikšmę ir raišką. Daktarė A. Adler nuo 2011 metų domisi flamenku, pati šoka, tai skatina domėtis ir psichologiniais šokio aspektais.

Sandra Domingo – profesionali flamenko šokėja ir choreografė, flamenko šokio teatro „Sandra Domingo“ įkūrėja. Lietuvių kilmės atlikėja Ispanijos šokio institute „Alicia Alonso“ 2012 m. apsigynė ir įgijo scenos menų magistro laipsnį, studijavo visame pasaulyje garsioje flamenko meno ir šokio mokykloje „Amor de Dios“ (Madridas, Ispanija), mokėsi pas pripažintus ir premijomis apdovanotus flamenko šokio virtuozus Farruquito, Maria Juncal, Joaquin Grilo, La Lupi, Carmen La Talegona, Alfonso Losa, Concha Jareno, David Paniagua, Olga Pericet, El Guito, Pepa Molina, Belen Fernandez, La Tati ir kt.

2012 m. Madrido teatre kartu su kolegomis pristatė eksperimentinį šokio spektaklį „J. S. Bachas: Goldbergo variacijos“, vienoje iš Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstė vaidybos ir scenos meno paslaptis. Nuolat savo žinias tobulina Madrido, Granados, Berlyno, Kopenhagos, Vienos šokių akademijose.

2015 m. subūrusi charizmatišką šokėjų trupę ir įkūrusi savo vardo teatrą, S. Domingo Lietuvos ir Latvijos publikai pristatė debiutinį flamenko šokio spektaklį „KARMEN: jei Dievas būtų moteris“, 2016 m. – „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk“, 2017 m. sukūrė „Madam“ ir išskirtinį solinį šokio spektaklį „Svajonės“.

Trumpai apie diskusiją

Data lapkričio 7 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorius flamenko teatras „Sandra Domingo“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“