Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 28 d.

Lapkričio 28 d.: dr. Jolitos Liškevičienės paskaita: kokias paveikslėlių knygas verta skaityti ir kokių reiktų vengti

Vaikų knygos sunkiai įsivaizduojamos be iliustracijų, tik kaip atskirti vertingas iliustracijas, praturtinančias knygą ir ugdančias vaiką, nuo prastesnių? Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje menotyrininkė dr. Jolita Liškevičienė skaitys paskaitą, kurioje bus pristatoma, kokias paveikslėlių knygas verta skaityti, o kokių reikėtų vengti.

Renginyje bus supažindinama su Lietuvos autorių sukurtomis vaikų knygų iliustracijomis, kurios papildo leidinių tekstus, paįvairina knygas turininga vizualia kalba, o kai kada net paverčia tikru meno kūriniu. Paskaitoje bus kalbama apie vertingiausius paskutinio dešimtmečio vaikų knygos pavyzdžius ir aptariamos tos iliustracijos, kurios formuoja ir ugdo vaiko skonį, fantaziją, skatina jį mąstyti. Taip pat bus aiškinamasi, kada iliustracijos kalbasi su tekstu ir vieni kitus papildo, taip sukurdami dar vieną prasmę, o kada iliustracijos užgožia tekstą, ima dominuoti jų vienodumas ir skurdi meno kalba.

Paskaita yra renginių ciklo „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ dalis, visi šio ciklo renginiai yra filmuojami, o jų įrašai viešai prieinami Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanalu.

Ciklą organizuoja Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius kartu su Nacionaline biblioteka. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 28 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Nacionalinė biblioteka ir IBBY Lietuvos skyrius
Partneriai ir rėmėjai Lietuvos kultūros taryba
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›