Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. lapkričio 23 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – „Inovatyviausių mokytojų 2018“ apdovanojimų iškilmės

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje apdovanoti inovatyviausi 2018 metų mokytojai. Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partnere UAB „Šviesa“ trečius metus organizuoja inovatyviausių mokytojų apdovanojimus. Projekto tikslas – prisidėti prie pedagogo profesijos įvaizdžio gerinimo. Tai puiki proga viešinti geruosius ugdymo sistemos pavyzdžius, kalbėti apie šiuolaikišką, inovatyvų pedagogą ir jo svarbą.

Renginio globėjas Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, sveikindamas renginio dalyvius, dėkojo už jų indėlį, nestandartinius ir neeilinius darbus: „Esate inovatyvūs, netelpantys į rėmus ir tai yra puiku.“ Ministras Pirmininkas nevengė gvildenti mokytojų bendruomenei aktualiausių klausimų ir kvietė bendradarbiauti. Inovatyviausius šalies mokytojus pasveikinti atvyko ir daugiau garbių svečių. „Jūs esate vienu žingsniu priekyje“, – taip savo sveikinimo kalbą Nacionalinėje bibliotekoje, tapusioje šios šventės namais, pradėjo švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Remiantis pedagoginio profesionalumo, pedagoginės lyderystės, nuolatinio mokymosi ir naujausių technologijų naudojimo ugdymo procese kriterijais šiemet buvo apdovanoti septyni inovatyviausi mokytojai.

  • Inovatyviausia biologijos, chemijos mokytoja – Laima Zdanavičienė (Akmenės gimnazija)
  • Inovatyviausias fizikos mokytojas – Remigijus Pozniakovas (Šiaulių Lieporių gimnazija)
  • Inovatyviausia kalbų mokytoja (gimtosios ir užsienio) – Vaida Šiaučiūnė (Panevėžio rajono Velžio gimnazija)
  • Inovatyviausia pradinio ugdymo mokytoja – Asta Sakalienė (Panevėžio „Vilties“ gimnazija)
  • Inovatyviausias socialinių dalykų mokytojas – Algis Bitautas (Vilniaus „Taikos“ progimnazija)
  • Inovatyviausias menų, technologijų mokytojas – Albertas Juškauskas (Kauno jėzuitų gimnazija)
  • Inovatyviausia matematikos, IT mokytoja – Jurgita Kupšytė-Karbauskė (Klaipėdos „Vitės“ progimnazija)

Paskelbti ir papildomų – Metų mokyklos vadovo ir Metų neformaliojo švietimo STEAM (angl. science, technology, engineering, arts, maths) srityje teikėjo – nominacijų laimėtojai.

  • Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje nugalėtoja – Robotikos akademija (Vilnius)
  • Metų mokyklos vadovas – Inga Vargalienė (Vilniaus Barboros Radvilaitės progimnazija).

Lietuvos inovatyviausi mokytojai išrinkti iš daugiau kaip 200 kandidatų.

Nacionalinė biblioteka trečius metus yra projekto partnerė, kartu su kitais švietimo ekspertais dirbanti atrankos komisijoje, taip pat – „Inovatyviausio kalbų mokytojo (gimtosios ir užsienio)“ nominacijos steigėja. Sveikindamas iškilmių dalyvius Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pažymėjo, kad, nors renginys vyksta švietimo bendruomenei gana įtemptu ir nelengvu metu, šiandien visi susirinko į šventę. „Nacionalinė biblioteka ir toliau išlieka gerų iniciatyvų katalizatorius, aktyvi švietimo bei ugdymo veiklos rėmėja ir dalyvė. O bibliotekos erdves tam ir sukūrėme šiuolaikiškas, modernias, technologiškai pažangias, kad kuo daugiau lankytojų čia rastų tai, kas reikalinga jų edukacijai ir bendram asmenybės augimui. Mus labai džiugina, kad bibliotekoje nuolat daugėja lankytojų“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.


Daugiau nuotraukų ›