Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 8 d.

Sausakimšoje Valstybingumo erdvėje pristatyta nauja prof. V. Landsbergio knyga

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko ką tik pasirodžiusios profesoriaus Vytauto Landsbergio knygos „Naujai atitirpę Sausio 13-osios pėdsakai ir mirtinai abejingas lietuviškas teisingumas“ pristatymas.

Knygoje publikuojami iki šiol viešai neskelbti ir plačiau nežinomi tekstai (tarp jų ir pokalbių su paskutiniu SSRS vadovu Michailu Gorbačiovu įrašai) iš V. Landsbergio archyvo, tiesiogiai besisiejantys su Sausio 13-osios naktimi.

Renginyje profesorių kalbino naujienų portalo „15min.lt“ aktualijų žurnalistas Paulius Gritėnas.

Pasak autoriaus, knyga buvo išleista todėl, kad atsirado iki šiol menkai žinomų faktų apie Sausio 13-ąją, kuriuos reikia paviešinti.

Pristatydamas savo naująją knygą prof. V. Landsbergis pabrėžė, kad nors šiemet minime jau 28 metus po kruvinųjų sausio įvykių, iki šiol nėra įvykdytas teisingumas kaltiesiems. Profesoriaus teigimu, visuomenė primiršo šią istoriją, o klausimus teisėsaugai kelia vos keli asmenys – pavyzdžiui, žuvusiojo sūnus Robertas Povilaitis, nors daugiau dėmesio tam turėtų skirti žiniasklaida.

Prof. V. Landsbergis pacitavo eilutę iš Jono evangelijos: „Tiesa padarys jus laisvus.“ Kadangi vis dar bijoma teisingumo Sausio 13-osios byloje, tai rodo, kad dar nesame laisvi. Knygos autorius skatino siekti pokyčių ir išreiškė viltį, kad jaunoji karta šioje srityje įneš didelį indėlį.

Susiję straipsniai:


Daugiau nuotraukų ›