Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 30 d.

Vasario 19 d., kovo 6 d.: ekskursijos po bibliotekos fantastinių gyvūnų parodą su parodos kuratore

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje galite susipažinti su Retų knygų ir rankraščių skyriaus parengta paroda „De horribilibus monstris: fantastiniai gyvūnai bibliotekoje.

Parodoje eksponuojamos Nacionalinėje bibliotekoje saugomos XV–XVIII a. knygos, kurios pasakoja apie pasaulio pažinimo kaitą. Visa ekspozicija skirta fantastiniams gyvūnams, gyvenantiems senuosiuose spaudiniuose, ir autoriams, kurie iš miškų ir vandenynų juos perkėlė į knygų puslapius.

Parodoje galite išvysti populiariausius XVI a. bestiarijus (Johaneso Kamerarijaus „Simboliai ir emblemos“), pasaulio aprašymus (Sebastiano Miunsterio „Kosmografija“), ilgą laiką teikusius skaitytojams žinių apie skirtingus kraštus ir juose gyvenančius gyvūnus. Apsilankę parodoje turėsite retą galimybę savo akimis pamatyti ir vieną iš Nacionalinės bibliotekos inkunabulų su grifais leidėjo žymoje, ir garsųjį Kazimiero Semenavičiaus leidinį ­„Artilerijos menas“ su pramoginės pirotechnikos pažiba – drakonu.

Parodos sumanytoja ir kuratorė Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Retų knygų ir rankraščių skyriaus vyresnioji metodininkė-tyrėja, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto doktorantė Milda Kvizikevičiūtė yra pasirengusi išsamiai pristatyti visus parodos eksponatus ir atsakyti į jūsų klausimus.

Kviečiame moksleivius, studentus, mokytojus ir dėstytojus, Lietuvos istorijos, kultūros, knygos dailės ir meno mėgėjus, didelius ir mažus fantastikos gerbėjus registruotis į ekskursijas po parodą.

Paroda „De horribilibus monstris: fantastiniai gyvūnai bibliotekoje“, eksponuojama V a. atrijuje, veiks iki kovo 17 d.

Laukiame.

Trumpai apie ekskursijas

Data vasario 19 d., kovo 6 d.
Laikas 16 val.
Vieta atrijus, V a. 
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“