Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 12 d.

Nuo vasario 15 d.: virtualiosios realybės kūrybinės dirbtuvės „Išlaisvink savo kūrybiškumą“

Gebėjimas generuoti naujas idėjas, nestandartiškas, nestereotipiškas mąstymas, greita orientacija sudėtingose situacijose – tai tik keletas kūrybiško žmogaus savybių, kurias galima išsiugdyti. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka nuo vasario mėnesio kviečia 4–6 klasių moksleivius dalyvauti virtualiosios realybės kūrybinėse dirbtuvėse „išlaisvink savo kūrybiškumą“.

Kūrybinės dirbtuvės bus organizuojamos du kartus per mėnesį penktadieniais. Jose, pasitelkiant naująsias technologijas, vaikai bus mokomi kūrybiškumo. Dažnai šios dvi sritys, kūrybiškumas ir naujosios technologijos, yra minimos atskirai, tačiau taip neturėtų būti. Būtent techniniai sprendimai labai dažnai reikalauja kūrybiškumo ir inovatyvaus mąstymo. O šiuo metu, kai technologijų sritis tampa vis perspektyvesnė, verta vaikus su ja supažindinti, parodyti, kad nebūtinai reikia būti programuotoju, norint šioje srityje dirbti. Taigi dirbtuvėse pirmiausia bus lavinamas mokinių kūrybiškumas, kartu supažindinant su virtualiąja realybe ir jos kūrimo galimybėmis.

Dirbtuvės susideda iš trijų dalių:

  1. Moksleiviai poromis kurs istoriją. Ją, naudodamiesi edukatorių siūlomais idėjų generavimo ir istorijų kūrimo metodais, užrašys tekstu.
  2. Kompiuterine programa „CoSpaces“ mokiniai sukurs savo istorijos 3D vizualizaciją. Tuomet susipažins su programavimo kalbos „CoBlocks“ pagrindais ir juos pritaikys animuodami savo istorijos veikėjus.
  3. Pagal suteiktą trafaretą pasigamins virtualiosios realybės peržiūros įrenginį „Google Cardboard“, į kurį įdėjus išmanųjį telefoną galima stebėti virtualiąją realybę.

Atlikę visas užduotis mokiniai galės išvysti savo sukurtą istoriją per savo pačių rankomis pagamintą virtualiosios realybės peržiūros įrenginį. Pasibaigus renginiui moksleiviai galės pasilikti savo pagamintus virtualiosios realybės peržiūros prietaisus, o namie ar mokykloje – nemokamai naudotis programa „CoSpaces“ ir savarankiškai tobulinti įgytus įgūdžius.

Trumpai apie renginį

Data nuo vasario 15 d.
Laikas 9 val.
Vieta dirbtuvės PATS SAU, I a.
Trukmė 3 val.
Dalyvavimas būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561
Partneriai ir rėmėjai   Labdaros ir paramos fondas „Auginame ateitį“