Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 5 d.

Į žmogų orientuota kūryba Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekose

Šių metų sausį pradėtas vykdyti naujas Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas „Į žmogų orientuota kūryba Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekose“.

Projekto partneriai – Orhuso (Danija), Malmės (Švedija) ir Reikjaviko (Islandija) viešosios bibliotekos. Partnerių iniciatyva Nacionalinė biblioteka pasirinkta projekto koordinatoriumi dėl patirties ir kompetencijos. 

Projekto tikslas – perimti, adaptuoti ir išmokti taikyti į vartotoją orientuotą Design Thinking for Libraries metodiką, kurią sukūrė Orhuso ir Čikagos viešosios bibliotekos. Ši unikali metodika suteikia praktines priemones naujoviškai tirti poreikius, kurti, išbandyti ir pritaikyti novatoriškas idėjas bibliotekų paslaugų kokybei gerinti. Įgyvendinant projektą, Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekininkai įvaldys Design Thinking for Libraries metodiką ir tobulins paslaugas vartotojams.

Pirmajame projekto partnerių susitikime Orhuse šių metų sausio 15–18 d. detalizuotas projekto įgyvendinimo planas. Projekto dalyviai mokysis ir keisis gerąja patirtimi Islandijoje, Lietuvoje ir Švedijoje.

Naujasis projektas yra tęstinių Nacionalinės bibliotekos pastangų stiprinti orientaciją į vartotoją, pritraukti naujų lankytojų ir kurti novatoriškas paslaugas rezultatas. Projekto idėja išplėtota 2017 m. rudenį per Nacionalinės bibliotekos atstovų stažuotę Orhuso viešosiose bibliotekose pagal „Erasmus+“ programos finansuotą projektą „Tarpkultūrinis ir informacinis migrantų švietimas – personalo kompetencijų ugdymas“.

Projekto trukmė: 2019 m. sausio 2 d. – 2021 m. sausio 31 d.

Projektą „Į žmogų orientuota kūryba Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekose“ iš dalies finansuoja Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinio mobilumo programa.

Partnerių logotipai