Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 13 d.

Vasario 15 d.: koncertas „Daina Lietuvai“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Dainos mylėtojų klubo mišrusis choras „Alumni Vilnenses“ sveikina visus su artėjančia Valstybės atkūrimo diena. Vasario 16-osios išvakarėse choristai maloniai kviečia į koncertą „Daina Lietuvai“. Šventiniame koncerte skambės nuostabaus grožio lietuvių kompozitorių chorinės muzikos kūriniai.

Choro meno vadovas – Algimantas Kriūnas, chormeisterė – Simona Vitkauskienė, koncertmeisteris – Justinas Brūzga.

Vilniaus universiteto (VU) absolventai – buvę VU dainų ir šokių ansamblio dalyviai – choristai, orkestrantai, šokėjai, panorę dainuoti, 2011 m. pradžioje susibūrė į chorą. Dauguma jų, studijuodami VU, muzikavimo ir koncertinės patirties įgijo vadovaujami žinomų muzikų: Vido Aleksandravičiaus, Vytauto Četkausko, Vytauto Versecko, Vytauto Abariaus. Vieną jų – buvusį ansamblio choro vadovą V. Versecką – naujai atsikūrusio choro dalyviai pakvietė būti kolektyvo meno vadovu (vadovavo iki 2018 m. pabaigos). Kiek vėliau į chorą įsiliejo ir ansamblio narių draugai, savo gyvenimą siejantys su dainavimu. Svarbiausia šį mišrųjį chorą vienijanti gija – meilė muzikai ir dainai. Taip susibūrę dainuojantys įvairių specialybių ir veiklos sričių atstovai, įkūrę Dainos mylėtojų klubą, tapo bičiuliais ir drauge dainuoja jau aštuonerius metus. Šiuo metu choras „Alumni Vilnenses“ vienija 40 narių ir skaičiuoja per 70 viešų pasirodymų.

Kolektyvas sulaukė ne tik Lietuvos ir svečių šalių klausytojų pripažinimo, bet buvo įvertintas ir specialistų. 2013 ir 2017 m. „Alumni Vilnenses“ dalyvavo Lietuvos suaugusiųjų chorų konkursuose, kur iškovojo teisę ir garbę dalyvauti jubiliejinėje Dainų šventėje Kaune (2014 m.), Dainų šventės Dainų dienoje Vilniuje (2014 m.), Šimtmečio dainų šventėje (2018 m.).

2017 m. pradžioje Dainos mylėtojų klubo choras buvo paskelbtas Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigto konkurso nugalėtoju – pelnė Geriausio naujai susikūrusio mėgėjų meno kolektyvo ir vadovo nominaciją, buvo apdovanotas „Aukso paukštės“ prizu.

Kviečiame Vasario 16-ąją pasitikti muzikaliai!

Trumpai apie koncertą

Data vasario 15 d.
Laikas 18 val.
Vieta atrijaus laiptai, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“